Äripäev • 8. juuni 2017 kell 9:48

Ratas pani Tõniste käibemaksu teemal paika

Peaminister Jüri Ratas  Foto: Andras Kralla

Peaminister Jüri Ratas kinnitas, et valitsusliit ei kavatse maksupaketti asendada käibemaksutõusuga, nagu käis mõttena välja tulevane rahandusminister Toomas Tõniste (IRL).

Värske rahandusministri kandidaat Toomas Tõniste rääkis kolmapäeval "Aktuaalsele kaamerale" antud intervjuus, et tema suurendaks mitme erineva maksu asemel käibemaksu. Sellele võimalusele tõmbas aga peaminister Jüri Ratas vee peale. "Me ei hakka käibemaksupoliitikat muutma. Seda võimalust tänases koalitsioonis ei ole," ütles Ratas täna valitsuse pressikonverentsil.

Ratas tõi esile, et koalitsioon on raha- ja fiskaalpoliitilisi samme teinud väga tõsiselt ning riigieelarve ja selle strateegia seonduv on olnud kolm korda arutusel ja iga kord on suudetud kokku leppida.

See, et uutes ministrikandidaatides on entusiasmi ja initsiatiivikust, pidas Ratas positiivseks, kuid valitsus püüab tema sõnul leida oma otsustes parima osa Eesti inimesele.

Praegune rahandusminister Sven Sester lisas, et kui valitsus sügisel kokku tuli, oli laual mitmeid erinevaid maksumuudatusi, ka käibemaksu tõstmine. Paraku ei jõudnud koalitsioon selles kuidagi kokkuleppele, ütles ta.

Hetkel kuum