Äripäev • 20. juuni 2017 kell 8:05

Sõõrumaa pürgib Tallinna poliitikasse

Urmas Sõõrumaa  Foto: Raul Mee

Eesti Olümpiakomitee president, ettevõtja Urmas Sõõrumaa kavatseb Jüri Mõisa eeskujul sügisel kandideerida Tallinnas kohalikel valimistel.

Sõõrumaa ütles Postimehele, et tema iga ja elukogemus on viinud selleni, et ta tunneb vajadust kohalikus elus kaasa rääkida. Seejuures ei soovi ta enda sõnul liituda ühegi parteiga, vaid plaanib kokku panna oma valimisliidu, mis koondaks tegusaid inimesi paljudest eluvaldkondadest.

"Kaugeltki mitte ainult ettevõtjad, aga ka advokaadid, arhitektid, arstid – kõik, kes on oma eluga näidanud, et nad suudavad iseseisvalt elus hakkama saada, omavad oma maailmavaadet, mis ei pruugi kaugeltki ühtida täpselt minu maailmavaatega, oleks oodatud," rääkis Sõõrumaa, kes sooviks lõpetada olukorra, kus ühel päeval valitakse, teisel aga hakatakse oma valituid kiruma. "Läheme parem ise ja proovime midagi ära teha."

ERRi raadiouudistele ütles Sõõrumaa, et otseselt valimisliidust on praegu rääkida natuke ennatlik. "Lihtsalt olen Jüri Mõisa eeskujul otsustanud enda elukogemust ja vanust arvestades osaleda kohaliku elu kujundamisel kaasa rääkimises. Kuna elan Tallinna linnas, oleks minu puhul see Tallinna volikogu," selgitas ta.

Oma programmi või suuna kohta märkis Sõõrumaa, et ettevõtjana on ta küllap paremsuunaline, kuid tal on ka piisavalt sotsiaalset tunnetust. "Ühiskonnas on kindlasti inimesi, kes, motiveeri neid, kuidas tahad, hakkama ei saa ja neid tuleb aidata. On suur osa inimesi, kes tahab head keskkonda ja saavad seal hästi hakkama. Siis on osa inimesi, kellele tee takistusi, palju tahad, nad ronivad ikka kuskilt august välja, tõusevad püsti ja saavad jälle hakkama. Nii et mina sellise parempoolse mõtteviisi esindajana kindlasti arvestan kõikide ühiskonna olemuste ja vajadustega," sõnas Sõõrumaa.

Tema sõnul võiks linnas olla asjaajamine kiirem ja paindlikum ning sellesse tuleks rohkem kaasata kogemusega tegusate inimeste arvamust. Lähemate liitlaste nimesid ei soovinud ta avaldada. Sõõrumaa sõnul on tal olnud juttu kümmekonna inimesega, aga tal pole õigust nende nimel rääkida.

Ettevõtja Jüri Mõis on lubanud sügisel valimistel kindlasti kandideerida, kuid ei ole otsustanud, millise erakonna nimekirjas seda teha ning kaalub ka valimisliidu moodustamist.

Loe pikemalt Postimehest ja ERRi uudisteportaalist.

Hetkel kuum