Äripäev • 20. juuli 2017 kell 10:34

Mainor Grupi kasum kasvas 59 protsenti

Ülemiste keskus.  Foto: Raul Mee

Esimesel poolaastal oli valdusfirma Mainor konsolideeritud käive 10,1 miljonit eurot, mis võrreldes eelmise aasta sama ajaga tähendas 14% kasvu. Perioodi puhaskasum kasvas võrreldes aasta varasemaga 59 protsenti 3,8 miljoni euroni.

Üldist tootluse kasvu iseloomustavateks näitajateks on töötajate arv, mis vähenes 5% võrra 228 töötajale, ja keskmine palk, mis tõusis 4%.

Suurima panuse grupi tulemustesse andis Ülemiste City arendaja Mainor Ülemiste, kelle müügitulu oli 3,8 miljonit eurot, kasvades 39 protsenti. Mainor Ülemiste esimese poolaasta ärikasum koos kinnisvara väärtuse kasvuga oli 5,1 miljonit eurot, kasvades mullu sama ajaga võrreldes 75%. Tänavu 6 kuuga investeeris Mainor Ülemiste 7 miljonit eurot.

Olulise panuse Mainori esimese poolaasta majandustulemustesse andsid veel Ülemiste Cityt energiakandjatega varustav Dvigatel Energeetika, mille kasum kasvas 1,6 miljoni eurose käibe juures 32%, 340 tuhande euroni ning aknatootja Rekman, mille käive ulatus 2,2 miljoni euroni (kasv mullusega võrreldes 56%). Aknatootja põhikasv tuli ekspordist, mis suurenes üle kolme korra.

AS Mainor arendab tarka linna Ülemiste Cityt, tütar- ja sidusettevõtted tegutsevad hariduse, puidu-, metalli- ja energeetikaalal ning annavad tööd ligikaudu 230 inimesele. Mainor on kasumis olnud 25 aastat ehk kogu äriettevõttena tegutsemise aja.

Hetkel kuum