• Jaga lugu:

  Mainor Grupi kasum kasvas 59 protsenti

  Ülemiste keskus.Foto: Raul Mee

  Esimesel poolaastal oli valdusfirma Mainor konsolideeritud käive 10,1 miljonit eurot, mis võrreldes eelmise aasta sama ajaga tähendas 14% kasvu. Perioodi puhaskasum kasvas võrreldes aasta varasemaga 59 protsenti 3,8 miljoni euroni.

  Üldist tootluse kasvu iseloomustavateks näitajateks on töötajate arv, mis vähenes 5% võrra 228 töötajale, ja keskmine palk, mis tõusis 4%.
  Suurima panuse grupi tulemustesse andis Ülemiste City arendaja Mainor Ülemiste, kelle müügitulu oli 3,8 miljonit eurot, kasvades 39 protsenti. Mainor Ülemiste esimese poolaasta ärikasum koos kinnisvara väärtuse kasvuga oli 5,1 miljonit eurot, kasvades mullu sama ajaga võrreldes 75%. Tänavu 6 kuuga investeeris Mainor Ülemiste 7 miljonit eurot.
  Olulise panuse Mainori esimese poolaasta majandustulemustesse andsid veel Ülemiste Cityt energiakandjatega varustav Dvigatel Energeetika, mille kasum kasvas 1,6 miljoni eurose käibe juures 32%, 340 tuhande euroni ning aknatootja Rekman, mille käive ulatus 2,2 miljoni euroni (kasv mullusega võrreldes 56%). Aknatootja põhikasv tuli ekspordist, mis suurenes üle kolme korra.
  AS Mainor arendab tarka linna Ülemiste Cityt, tütar- ja sidusettevõtted tegutsevad hariduse, puidu-, metalli- ja energeetikaalal ning annavad tööd ligikaudu 230 inimesele. Mainor on kasumis olnud 25 aastat ehk kogu äriettevõttena tegutsemise aja.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Einar Vallbaum: Narva-Jõesuu muulist sõltub erakordselt palju
Oluline osa Eesti turismitööstuse arengust takerdub Narva-Jõesuu lagunenud muuli taha, mille korrasolust sõltub eestlaste võime oma territoriaalvetes majandada., kirjutab Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum.
Oluline osa Eesti turismitööstuse arengust takerdub Narva-Jõesuu lagunenud muuli taha, mille korrasolust sõltub eestlaste võime oma territoriaalvetes majandada., kirjutab Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum.
USA lihtsustab reisimistingimusi
Valge Maja teatas täna, et alates novembri algusest leevenevad reisitingimused mittekodanikele USA-sse reisimisel. Riiki lastakse välismaalased kes on täielikult vaktsineeritud, vahendab Yahoo Finance.
Valge Maja teatas täna, et alates novembri algusest leevenevad reisitingimused mittekodanikele USA-sse reisimisel. Riiki lastakse välismaalased kes on täielikult vaktsineeritud, vahendab Yahoo Finance.
Tootjahinnaindeks tõusis üle 15 protsendi
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis tänavu augustis võrreldes juuliga 1,7 protsenti, aga võrreldes eelmise aasta augustiga 15,5 protsenti.
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis tänavu augustis võrreldes juuliga 1,7 protsenti, aga võrreldes eelmise aasta augustiga 15,5 protsenti.
Kokutajast Eesti parimaks koomikuks ehk kuidas nali andis Ari Matti Mustonenile elutahte
Eesti professionaalseimaks koomikuks nimetatud Ari Matti Mustonen oli karjääri algusajal halb, kokutas ja oli enne esinemist närvis. Aastate pikkuse järjepideva töö ja enda pidevalt ebamugavatesse olukordadesse viimisega avastas ta, et nali on täitnud ta unistused ja andnud ka elutahte.
Eesti professionaalseimaks koomikuks nimetatud Ari Matti Mustonen oli karjääri algusajal halb, kokutas ja oli enne esinemist närvis. Aastate pikkuse järjepideva töö ja enda pidevalt ebamugavatesse olukordadesse viimisega avastas ta, et nali on täitnud ta unistused ja andnud ka elutahte.