• Jaga lugu:

  TransferWise tõusis kõrgliigasse

  TransferWise on tuntud ka pööraste reklaamide poolest, näiteks Londonis tulid ettevõtte töötajad koos asutajate Taavet Hinrikuse (vasakul) ja Kristo Käärmanniga tänavale hommikumantlitega.Foto: TransferWise

  TransferWise tõusis viimases investeerimisringis kaasatud 280 miljonit dollariga suurtegijate liigasse, nendib rahvusvaheline auditifirma KPMG.

  Investeering avalikustati neljanda kvartali alguses, kuid eelmise kvartali arvestuses oleks TransferWise oma 280 miljoni dollarilise rahasüstiga fintech-sektoris globaalselt seitsmendal kohal,“ ütles auditi-, maksu-, õigus- ja ärinõustamisteenuseid pakkuva KPMG Baltics OÜ finantssektori juht Eero Kaup.
  KPMG rahvusvahelise Pulse of Fintech raporti põhjal on investeeringute maht fintech-sektorisse vähenemas, küündides kolmandas kvartalis siiski 8,2 miljardi dollarini. Investeerimiskeskkond on tugeva tervise juures ja mulli lõhkemist pole karta, kuid riskikapitali kaasamise mahud on vähenemas.
  KPMG raporti andmetel sõlmiti kolmandas kvartalis ingelinvestorite ja varase faasi idufirmade vahel vaid 67 tehingut – viimati oli tehingute hulk nii madal 2013. aasta esimeses kvartalis. „Seega investorid on muutunud ettevaatlikumaks – nad on valmis investeerima rohkem, aga juba toimiva ärimudeliga iduettevõtetesse,“ ütles Kaup ja lisas, et seda kinnitab ka TransferWise’i läbimurre.
  Tänavu kolmandas kvartalis liikus fintech-turul kõige enam investeeringuid USAs, kus sõlmiti 143 tehingut ligikaudu 5 miljardi dollari ulatuses. Euroopas tehti vaid 73 tehingut kogumahus 1,66 miljardit ja Aasias 41 tehingut 1,21 miljardi väärtuses. Veel võime regionaalses plaanis täheldada turu selginemist: „Kui näiteks Londonisse koonduvad küberturvalisusele spetsialiseeruvad fintech-ettevõtted, siis Peking on kasvulava ettevõtetele, mille sihtturg on tavatarbija,“ tõi Kaup näite.
  Eelmise kvartaliga võrreldes kahanes investeeringute kogumaht fintech-turul 1,1 miljardi võrra. Investeeringuid tehti vähem ka arvult, kuid keskmine investeeringu maht kasvas. Keskmiselt investeeris riskikapital idufaasis fintech-ettevõttesse 1,4 miljonit dollarit võrreldes 2016. aasta kolmanda kvartali 1 miljoniga ning varases faasis kaasatud investeeringute maht kasvas 2016. aasta 5,1 miljonilt 5,5 miljoni dollarini.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tõnu Mertsina: jaekaubandus buumib
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Raadiohommikus: Irina Embrich võitudest, Otto Pukk 637% tõusust ning Roman Zaštšerinski koroonapassist
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.