Äripäev • 19. jaanuar 2018 kell 6:21

Euroopas kasvas uute sõiduautode müük 3,4%

Volkswageni autotehas  Foto: EPA

Hoolimata sellest, et detsembris uute sõiduautode müük Euroopa Liidus veidi langes, kasvas aasta kokkuvõttes müük 3,4%, vahendas Autode Müügi- ja Teenindusettevõtete Eesti Liit AMTEL.

Detsembris müüdi Euroopa Liidu liikmesriikides veidi üle miljoni uue sõiduauto, mida oli 4,9% vähem kui möödunud aasta detsembris. Aasta kokkuvõttes aga müüdi Euroopas üle 15,1 miljoni uue sõiduauto ehk 3,4% enam kui 2016. aastal, mil müük piirdus 14,6 miljoni autoga.

Kokkuvõttes jäid plusspoolele kõik suuremad turud, välja arvatud Suurbritannia, kus möödunud aastal müüdi 5,7% vähem uusi sõiduautosid kui 2016. aastal. Seevastu kasvas müük Saksamaal 2,7%, Prantsusmaal 4,7%, Itaalias 7,9% ja Hispaanias 7,7%.

Balti riikidest hiilgas müügitulemustega Leedu, kus uute sõiduautode turg kasvas koguni 27,3%. Ka Eestis kasvas müük jõudsalt 11,6% võrra, samas kui Lätis jäid kasvunumbrid veidi tagasihoidlikumaks, uusi autosid müüdi rohkem vaid 2% võrra. Soomes jäi müük enam-vähem 2016. aastal tasemele.

Hetkel kuum