Äripäev • 5. märts 2018 kell 8:19

Uute sõiduautode müük jätkas tõusulainel

Renault Clio oli veebrualis enim ostetud automudel.  Foto: Shutterstock

Jaanuaris Eestis alanud kiire tõus uute sõiduautode turul jätkus veebruaris pea sama tempokalt, teatas Autode Müügi- ja Teenindusettevõtete Eesti Liit (AMTEL).

Veebruaris müüdi Eestis 1907 uut sõiduautot, mis ületab möödunud aasta veebruari müügi 21,2 protsendiga. Selle aasta kahe esimese kuuga on kokku müüdud 4354 uut sõiduautot ehk 22,6% enam kui mullu samal perioodil. Suurima osakaalu moodustasid veebruari müügist väiksema keskklassi autod (23,4%). Jätkuvalt on populaarsed ka keskmised ja väiksemad maasturid, mille osakaal oli vastavalt 21,1% ja 14,7%.

Uute sõiduautode osakaal kõigist jaanuaris esmaregistreeritud autodest oli 57%. Eksporti läks 85 sõiduautot. Uusi elektriautosid müüdi veebruaris 6 ja hübriide 93. Gaasilisaseadmega (CNG ja LPG) sõiduautosid ostsid tarbijad kokku 19.

Populaarseim automark oli veebruaris Toyota, mida müüdi 277. Järgnesid Škoda ja Renault, vastavalt 209 ja 192 sõiduautoga. Mudelite seast oli edukaim Renault Clio 85 autoga, järgnesid Škoda Octavia ja Toyota RAV4, vastavalt 74 ja 62 autoga.

Veebruaris kasvas ka tarbesõidukite müük, neid müüdi kokku 492 ehk 9,8% enam kui mullu. Automarkidest oli populaarseim Citroen 64 sõidukiga, järgnesid Renault ja Toyota, vastavalt 59 ja 46 müüdud tarbesõidukiga. Veokitest olid edukaimad Volvo (31) ja Scania (28).

Hetkel kuum