Äripäev • 19. aprill 2018 kell 8:41

Lahja alkoholi aktsiis jääb muutmata

Lahja alkoholi aktsiis ei lange.  Foto: PantherMedia/Scanpix

Riigikogu lükkas täna tagasi eelnõu, mille eesmärk oli muuta lahja alkoholi aktsiisimäära nii, et see oleks eelmise aasta veebruari tasemel.

Eelnõu pani ette tühistada 2016. aasta lõpus vastu võetud alkoholiaktsiisi tõusud ja neisse 2018. aasta alguses tehtud muudatused ning langetada lahja alkoholi aktsiisimäärad 2017. aasta veebruari tasemele.

Eelnõu reformierakondlastest algatajate seletuskirja järgi oli selle eesmärk vähendada piirikaubandust, vältida maksutulude olulist vähenemist, parandada ettevõtete konkurentsivõimet ja arvestada rahva tervisega.

Eesti kange alkoholi ja veini sektorit esindava Alkoholitootjate ja Maaletoojate Liidu tegevjuht Triin Kutberg lisas uudisele, et just Reformierakond oli see, kes kunagi algatas kange alkoholi aktsiisitõusu. „Soovin Reformierakonnale meelde tuletada, et piirikaubanduse käivitas nende juhitud valitsuse järsk kangele alkoholile kehtestatud aktsiisitõus ning praeguse valitsuse sammud on seda veelgi võimendanud,“ ütles Kutberg.

Hetkel kuum