Lahja alkoholi aktsiis jääb muutmata

19. aprill 2018, 11:41
Lahja alkoholi aktsiis ei lange.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20180419/NEWS/180419546/AR/0/AR-180419546.jpg

Riigikogu lükkas täna tagasi eelnõu, mille eesmärk oli muuta lahja alkoholi aktsiisimäära nii, et see oleks eelmise aasta veebruari tasemel.

Eelnõu pani ette tühistada 2016. aasta lõpus vastu võetud alkoholiaktsiisi tõusud ja neisse 2018. aasta alguses tehtud muudatused ning langetada lahja alkoholi aktsiisimäärad 2017. aasta veebruari tasemele.

Eelnõu reformierakondlastest algatajate seletuskirja järgi oli selle eesmärk vähendada piirikaubandust, vältida maksutulude olulist vähenemist, parandada ettevõtete konkurentsivõimet ja arvestada rahva tervisega.

Eesti kange alkoholi ja veini sektorit esindava Alkoholitootjate ja Maaletoojate Liidu tegevjuht Triin Kutberg lisas uudisele, et just Reformierakond oli see, kes kunagi algatas kange alkoholi aktsiisitõusu. „Soovin Reformierakonnale meelde tuletada, et piirikaubanduse käivitas nende juhitud valitsuse järsk kangele alkoholile kehtestatud aktsiisitõus ning praeguse valitsuse sammud on seda veelgi võimendanud,“ ütles Kutberg.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. April 2018, 11:43

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing