Äripäev • 27. aprill 2018 • 1 min
Jaga lugu:

Statistikas eestlaste Läti-reiside kasvu ei näe

Valkas asub alkoholipood Alko 1000.  Foto: Andras Kralla

Möödunud aastal Lätis käinud Eesti turistide arv märkimisväärselt ei kasvanud, pikemaks perioodiks reisinute arv hoopis langes.

Läti statistikaameti andmetel külastasid eestlased Lätit 1,4 miljonil korral, mis on 2,7 protsenti enam kui aasta varem. Vähemalt üheks ööks jäänud Eesti turistide arv kukkus 27 protsenti 192 000 korrale.

Mäekõrguselt on üle Leedu turistide arv, Läti lõunapoolsest naaberriigist külastati riiki 2,7 miljonil korral, pikemalt jäi Lätti 300 000 leedukat, kuid seegi arv tegi aastaga läbi 20protsendilise kukkumise.

Kõigi turistide koguarv kasvas sealjuures Eestist ja Leedust märgatavalt enam — 13,7 protsenti.

Statistikaameti hinnangul jätsid 7,7 miljonit külastajat riiki igaüks 274 eurot reisi kohta ehk 60 eurot päevas. Valdav enamus — 71 protsenti pikemaks perioodiks jäänutest ööbis hotellides või hostelites.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt