Äripäev • 20 juuni 2018

Viru Haigla laiendab tegevust Tallinnas

Nõmme hooldekodusse investeeriti 5 miljonit eurot.  Foto: Viru Haigla

Peamiselt näitusteäriga seotud Pihela perele kuuluv Viru Haigla laiendas tegevust Tallinnas ning avab Nõmmel uue 100kohalise hooldekodu.

Juuni lõpus avatavasse 1953. aastal valminud hoonesse investeeriti 5 miljonit eurot, teatas haigla. “Oleme uue Nõmmel avatava eakate kodu puhul panustanud eelkõige kvaliteedile ja hoolealuste heaolule, seetõttu on ka töötajaid sinna planeeritud sellisel määral, et kõik tunneksid end tõesti hoituna,“ märkis ettevõtte juhatuse esimees Meelis Kukk. Saja hoolealuse kohta hakkab ettevõte Nõmmel tööd pakkuma 40 inimesele.

Lääne-Tallinna Keskhaiglalt ostis kunagi Tapa Haigla nime kandnud ettevõte Nõmme hooldushaigla juba 2015. aastal. Kiirelt laienenud ettevõte ostis 2016. aasta lõpus ka Urmas Sõõrumaalt Karelli Kiirabi. 70% aktsiate eest tasuti 960 000 eurot, selgub Sõõrumaa U.S Investi majandusaasta aruandest.

Möödunud aasta suvel omandas Soome investoreid koondavalt 1Care Groupilt enamusosaluse Viru Haiglas aga Igor Pihela, Priit Pihela, Igor Pihela jr ja Ermo Kose ettevõte Estonian Medical Group. Pihela on tuntud ka kui Eesti Näituste ASi omanik.

Hetkel kuum