Äripäev • 13. juuli 2018 kell 9:04

Uute korterite hind ületas rekordijoone

Ehitus  Foto: Andres Haabu

Tallinna ja Harjumaa müügis olevate uute korterite keskmine ruutmeetrihind kerkis uute kesklinna projektide toel esmakordselt üle 2500 euro, kaubaks aga läheb pigem soodsam äärelinna korter.

Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman ütles kommentaariks, et peamiselt lisandub turule kalleid kesklinna projekte, mis aga tarbijatele erilist huvi ei paku. „Alates 3000eurosest ruutmeetrihinnast on müügitulemused väga nutused,“ sõnas ta. „Kui üksikud erandid välja jätta, siis selles segmendis sisuliselt müük seisab.“

Soomani sõnul lähevad kõige paremini kaubaks äärelinnas või linna ääres paiknevad uued korterid, kus ruutmeetrihind ei ületa märkimisväärselt 2000 eurot ja mis on laenu abiga taskukohased uute korterite põhilisele sihtgrupile ehk noortele peredele.

Praegu on Pindi Kinnisvara monitooringu kohaselt Tallinnas ja Harjumaal müügis kokku ligi 2700 uut korterit 119 arendusprojektis.

Hetkel kuum