Kristjan Pruul • 23. juuli 2018 kell 12:44

Linnamäe kontserni käive ületas poole miljardi piiri

Ärimees Margus Linnamäele kuuluva UP Investi kontserni käive kasvas möödunud aastal kaheksa protsenti, pea 516 miljoni euroni. Üle poole sellest – pea 300 miljonit eurot – teeniti Eestis. 18,7 miljoni euroni küündinud puhaskasumi marginaal oli 3,6 protsenti.

Sealjuures kontserni kuuluva Baltikumi suurima meediakontserni Eesti Meedia käive oli möödunud aastal 95,6 miljonit eurot ning kasumit teeniti 4,9 miljonit eurot. Pea kolmandiku käibest ja 40% kasumist tõi trükiettevõte Kroonpress AS.

UP Invest investeeris möödunud aastal 7,4 miljonit eurot põhivarasse ning 24,3 miljoni euro eest soetati tütarfirmasid ja tehti finantsinvesteeringuid. Võlakohustusi oli ettevõttel 100 miljoni ringis ning kohustusi kokku 208 miljoni euro eest, selgub majandusaasta aruandest.

14,8miljonit eurot maksis Eesti Meedia kinnisvaraportaali City24 eest.

Eestis ostis UP Invest möödunud aastal pool Eesti Veterinaaria Kliinikumist ja 75 protsenti arvutipoest Valge Klaar. Täies mahus soetati Patsiendiportaal OÜ ning kinnisvaraportaali city24. Eesti Meedia alla liikunud portaalide eest maksti ühtekokku pea 15 miljonit eurot. Vähemusosaluste eest otsepostitusfirmades HTR Direct ja CMS Production on makstud 322 000 eurot.

Hetkel kuum