Äripäev • 8. august 2018 kell 17:43

Narvat raputab ulatuslik korruptsiooniskandaal

Narva linnavolikogu liikmetel lasub korruptsioonikahtlustus.  Foto: Veiko Tõkman

Kaitsepolitseiamet viis täna kriminaalmenetluse raames läbi uurimistoimingud seoses Narva linnavolikogu liikmetel lasuva korruptsioonikahtlusega, teatas prokuratuur.

Kahtlustuste kohaselt ei ole Narva linnavolikogu liikmed ennast taandanud hääletamisest volikogu istungitel, kui otsustati nendega seotud äriühingute suhtes Narva linna omandis vara tasuta võõrandamise või äriühingu finantseerimise küsimusi.

ERRi venekeelse portaali andmetel on kahtlustatavad linnavolinikud Keskerakonna fraktsiooni esimees Aleksei Voronov, volikogu esimehe asetäitjad Jelena Pahhomova ja Larissa Olenina ning liige Aleksei Mägi, kes kõik kuuluvad Keskerakonna fraktsiooni. 

Välistatud pole, et kahtlusaluste ring laieneb veelgi. Kuna uurimistoimingud veel kestavad, ei saa detailsemaid menetlusandmeid veel avalikustada, märkis prokuratuur.

Täna õhtul jäi ära ka planeeritud volikogu eestseisus, mis pidi kinnitama järgmise istungi päevakorra. Muu hulgas pidi järgmisel istungil valitama volikogule uus esimees. Praegu Narva volikogul esimees puudub, kuna eelmine esimees, keskerakondlane Aleksandr Jefimov jäi juuni lõpus lõplikult süüdi kelmuses ja selle tõttu peatusid tema volikogu liikme volitused.

Eelmisel neljapäeval oli linnavolikogu erakorralisel istungil kavas volikogule juhi valimine. Ainsa kandidaadina oli üles seatud opositsioonierakonna Meie Narva esindaja Ants Kutti, kuid valimine kukkus Keskerakonna saadikute mitteosalemise tõttu läbi.

Narva keskerakondlasi juhtiv Yana Toom ütles täna Delfile, et seaduse järgi vaadates on asi halb: kui volikogu 20. augustiks esimeest ei vali, tuleb minna laiali ja asendusliikmed kutsuda, kes siis omakorda uue volikogu esimehe valivad ja ise linnaelu korraldama asuvad.

Hetkel kuum