• Jaga lugu:

  Soome alaealine lüpsis veebikasiinost 252 000 eurot

  veebikasiinoFoto: Reuters/Scanpix

  Soomes algas kohtumenetlus väikelinnast Forssast pärit noormehe üle, kes pani süüdistuse järgi alaealisena toime raske kuriteo. Tema isa ja ema aga süüdistatakse rahapesus, vahendas Yle.

  Süüdistuse järgi kasutas 2000. aastal sündinud noormees ära Malta veebikasiino IT-viga, registreeris end mängima vale sünniajaga ning lõpuks jõudis pettusega tema pangaarvele üle 252 000 euro.
  Nimelt võimaldas viga mängusüsteemis tagastada kliendile raha nii tema online-kontole kui ka pangaarvele. Noormees kasutas eelmise aasta aprillis ja mais süsteemiviga enda kasuks 417 korral. Veebikasiino töötaja avastas selle mullu juulis, kirjutas Yle.
  Isa süüdistatakse omakorda rahapesus, sest pojalt laekus tema pangakontole ligi 14 000 eurot. Ema sai oma arvele 2300 eurot ja üle 5000 euro maksnud mootorratta, mille eest maksti kuritegelikul teel saadud rahaga.
  Prokurör nõuab noormehele aasta ja 8 kuu pikkust vangistust, isale 5 kuud tingimisi ja emale samuti tingimisi karistust. Kohus langetab otsuse 3. septembril.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andres Viia, Jüri Jõema: vajadus tarkvaraarendajate järele kasvab hüppeliselt
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Ekspress Grupp kutsub aktsionäre kinnitama optsiooniprogrammi
Täna teatas Ekspress Grupp börsile, et ettevõtte juhatus teeb aktsionäridele ettepaneku võtta otsus vastu erakorralist üldkoosolekut kokku kutsumata.
Täna teatas Ekspress Grupp börsile, et ettevõtte juhatus teeb aktsionäridele ettepaneku võtta otsus vastu erakorralist üldkoosolekut kokku kutsumata.
Elmo Rent ja Telia toovad 5G tehnoloogia kaugjuhitavasse sõiduautosse
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
Mainorist lahkunud tippjuhid kohtusid Sõõrumaa juures
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.