Tootjahinnaindeks jätkab tõusu

21. august 2018, 08:20
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20180821/NEWS/180829983/AR/0/AR-180829983.jpg

Tööstustoodangu tootjahinnaindeksi muutus oli juulis võrreldes juuniga 0,7% ja võrreldes eelmise aasta juuliga 3,2%, teatab statistikaamet.

Tootjahinnaindeksit mõjutas juulis eelmise kuuga võrreldes keskmisest enam hinnatõus elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamises, puittoodete tootmises ning mäetööstuses, samuti hinnalangus elektroonikaseadmete tootmises.

Mulluse juuliga võrreldes mõjutas indeksit keskmisest enam hinnatõus elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamises, puidutöötlemises ning kütteõlide tootmises, samuti hinnalangus elektroonikaseadmete tootmises.

Ekspordihinnaindeksi muutus oli juulis võrreldes juuniga 0,0% ja võrreldes eelmise aasta juuliga  2,4%. Eelmise kuuga võrreldes tõusis keskmisest enam elektrienergia, kummi- ja plasttoodete ning turbatoodete hind, samal ajal langes rõivaesemete, elektroonikaseadmete ja keemiatoodete hind.

Impordihinnaindeksi muutus oli juulis võrreldes juuniga -0,1% ja võrreldes eelmise aasta juuliga  4,7%. Eelmise kuuga võrreldes tõusis keskmisest enam elektrienergia, kummi- ja plasttoodete hind, samal ajal langes jalatsite, põllumajandussaaduste ja metallide hind.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. August 2018, 08:22

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing