Äripäev • 21. august 2018 kell 5:20

Tootjahinnaindeks jätkab tõusu

Foto: Scanpix/Reuters

Tööstustoodangu tootjahinnaindeksi muutus oli juulis võrreldes juuniga 0,7% ja võrreldes eelmise aasta juuliga 3,2%, teatab statistikaamet.

Tootjahinnaindeksit mõjutas juulis eelmise kuuga võrreldes keskmisest enam hinnatõus elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamises, puittoodete tootmises ning mäetööstuses, samuti hinnalangus elektroonikaseadmete tootmises.

Mulluse juuliga võrreldes mõjutas indeksit keskmisest enam hinnatõus elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamises, puidutöötlemises ning kütteõlide tootmises, samuti hinnalangus elektroonikaseadmete tootmises.

Ekspordihinnaindeksi muutus oli juulis võrreldes juuniga 0,0% ja võrreldes eelmise aasta juuliga  2,4%. Eelmise kuuga võrreldes tõusis keskmisest enam elektrienergia, kummi- ja plasttoodete ning turbatoodete hind, samal ajal langes rõivaesemete, elektroonikaseadmete ja keemiatoodete hind.

Impordihinnaindeksi muutus oli juulis võrreldes juuniga -0,1% ja võrreldes eelmise aasta juuliga  4,7%. Eelmise kuuga võrreldes tõusis keskmisest enam elektrienergia, kummi- ja plasttoodete hind, samal ajal langes jalatsite, põllumajandussaaduste ja metallide hind.

Hetkel kuum