Äripäev • 25. august 2018 kell 13:00

Pakkefirma keskmine palk on üle Eesti keskmise

Kaupade ja seadmete pakkimisega tegelev Unibox kasvatas mullu korralikult nii käivet kui kasumit.

Unibox OÜ tootmine  Foto: Raul Mee

Puittaara valmistamise ning pakkimisteenuste osutamise ja seadmete kokkupanekuga tegeleva Uniboxi müügitulu oli mullu pisut üle 4 miljoni euro, mida oli viiendiku jagu aasta varasemast rohkem. Käibest kaks kolmandikku tegi firma Eestis ja kolmandiku Soomes, selgub firma majandusaasta aruandest.

Korralikku kasvu näitas ka firma puhaskasum: kui 2016. aastal oli see 580 000 eurot, siis mullu üle 794 000 euro ehk puhastulu kasvas enam kui kolmandiku võrra. Seejuures investeeris ettevõte pea 2,5 miljonit eurot: valmis ehitati uus tootmishoone ja alajaam ning soetati tõstuk ja kuus sildkraanat.

Sel aastal Unibox äritegevuses muudatusi ei planeeri. Investeeringutest on tänavu valmimas uus tootmisliin ning plaadisaag koos välise rullteega, plaanitavate investeeringute maksumus on kokku ligikaudu 500 000 eurot.

Firma keskmine töötajate arv kasvas 2016. aasta 34 inimeselt mullu 41 inimeseni ning sellega käsikäes tõusis ka palgakulu 584 000 euro juurest pea 718 000 euroni. Ühe inimese kohta oli keskmine brutotasu kuus Uniboxis ligikaudu 1359 eurot. Eesti keskmine palk on pisut alla 1300 euro.

Uniboxi omanik on Jüri Rand, kes pälvis sellega mulluses Äripäeva Rikaste TOPis 420. koha. Rand, kes on ka ettevõtte juhatuse liige, plaanib tänavu võtta Uniboxist 50 000 euro jagu dividende.

Hetkel kuum