• Jaga lugu:

  Euroopa ärilehed valisid parima tippjuhi

  Euroopa ärilehed valisid eile Kopenhaagenis Euroopa aasta tippjuhiks Volvo Carsi tegevjuhi Håkan Samuelssoni.

  Håkan Samuelsson asus Volvo Carsi juhina tööle 2012. aastal, kui ettevõttel oli raske aeg ja oli vaja kulusid koomale tõmmata. Müük oli kokku kuivanud ja ettevõte jõudis napilt kasumisse. Selle ajaga võrreldes müüakse nüüd 400 000 auto asemel aastas 600 000 autot ja kasum on jõudnud nullist 15 miljardi Rootsi kroonini. Samuelssoni juhtimise all teatas Volvo, et alates 2019. aastast on igal nende tehasest välja sõitval autol elektrimootor. Volvo on süvendanud koostööd Hiina emafirma Geely Holdinguga, et arendada isesõitvaid autosid.
  "Oleme igal aastal kasvanud umbes 10 protsenti. Kui see ei peaks enam edaspidi võimalik olema, olen midagi valesti teinud. Kui pakume elektriautosid ja autosid, mida inimesed tahavad, isesõitvate autode tehnoloogiat, siis saab Volvo veel suuremaks ja kasumlikuks," ütles Samuelsson.
  Saite märtsis 67aastaseks, kui kauaks teil juhiametiks jõudu jätkub?
  Seniks, kuni nad mind vallandavad. Ma ei tea. Aastani 2020 tundub, et meil juhtub veel väga palju põnevaid asju. Selle ajani jätkan kindlasti. Ma ei ole kunagi üheski teises ametikohas nii kaua olnud ja see on tore. Kui alustasin, siis töötajad polnud rahul, et kogu aeg on nii palju muudatusi ja uusi juhte. Aga nüüd nad saidki kellegi, kes on isikliku rekordi selle ametikohaga purustanud.
  Volvo eesmärk on müüa aastal 2020 kokku 800 000 autot. Omanikud kavandavad ettevõtte börsile viia. Mida teie kui juht sellest arvate?
  Ma ei võta seda kui mingit isiklikku eesmärki. Ma arvan, et Volvoga on väga põnev töötada ja minu jaoks pole mingit vahet, kas me oleme eraomanduses või avalik ettevõte. Ma ei arva, et üks on parem kui teine.
  Milline juht te olete?
  Minu meelest on avatus väga tähtis. Räägin asjadest nii nagu nad on ja katsun asjad lihtsad hoida. Ma olen ka väga uudishimulik. Tahan alati teada, kuidas meil teistega võrreldes läheb ning mul on detailide kohta väga palju küsimusi. See ongi edu võti – olla alati siiralt huvitatud, mitte teeselda, et sind huvitab. Kui julged küsida ja kaasa mõelda, siis julged ka ümber mõelda. See nõuab teatavat enesekindlust ning seda olen aastatega õppinud.

  Kes on varem Euroopa parimaks tippjuhiks valitud?

  Auhinna andsid välja Euroopa 38 äriajalehte ja -ajakirja 27 riigist, teiste seas ka Äripäev. Auhinda antakse välja alates 1991. aastast.
  2016: Christina Stenbeck, Kinnevik
  2015: Attila Doguden, DO&CO
  2014: Tom Enders, Airbus
  2013: Matias Doepfner, Axel Springer
  2012: Luca di Montezemolo, Ferrari
  2011: Ilja Laurs, GetJar
  2010: Wolfgang Mayrhofer, Lufthansa
  2009: Matti Alahuhta, KONE
  2008: Wendelin Wiedeking, Porsche
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA ametivõimud hakkasid uurima Alibaba pilveäri
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
Venemaa firma tellib hiigeljäälõhkuja Soomest Vene omanikega laevatehaselt
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Venemaa gaasijuhe kuumutab Saksamaa koalitsiooni lõhenemist
Venemaalt Saksamaale kulgev gaasijuhe Nord Stream 2 on juba löönud kiilu Saksamaa ja USA vahele ja külvanud lahkarvamusi Euroopas. Nüüd, mil kasvab hirm, et Venemaa ründab Ukrainat, on sellest saanud tüliõun ka Saksamaa valitsuse sees, kirjutab Financial Times.
Venemaalt Saksamaale kulgev gaasijuhe Nord Stream 2 on juba löönud kiilu Saksamaa ja USA vahele ja külvanud lahkarvamusi Euroopas. Nüüd, mil kasvab hirm, et Venemaa ründab Ukrainat, on sellest saanud tüliõun ka Saksamaa valitsuse sees, kirjutab Financial Times.