• Jaga lugu:

  Hea nipp, kuidas välisturgudel silma torgata

  Nõustamisfirma Sustinere partner Marko Silleri sõnul võiksid meie ettevõtted oma majandusaastaaruannetes palju rohkem rääkida ühiskondlikust vastutustundest. Foto: Eveli Makko

  Meie ettevõtted on küllaltki kehvad oma loo jutustamisel just ühiskondliku vastutustundlikkuse kontekstis. See on aga meie peamiste kaubanduspartnerite juures loomulik ärikultuuri osa, rääkis konsultatsioonifirma Sustinere partner Marko Siller Äripäeva hommikuprogrammis.

  "Eestlased võiksid olla paremad müügimehed ja julgemalt rääkida sellest, mida me teeme paremini just ühiskondliku vastutustundlikkuse võtmes. Meil on kindlasti tublisid ja häid näiteid, aga enamus pole seda teadlikult enda kasuks tööle pannud," märkis Siller.
  Silleri sõnul analüüsis Sustinere Eesti 100 suurima mõjuga ettevõtte möödunud aasta aruandeid ja leidis, et vaid viiendik neist olid teadlikult ja eesmärgipäraselt koostatud ehk seal oli räägitud ka mõnest ettevõtte vastutustundlikkuse aspektist. Kui kõrvutada tulemusi rahvusvaheliste uuringutega, siis on see näitaja Silleri kinnitusel Eesti peamiste kaubanduspartnerite ehk Põhjamaade, Hollandi ja Saksamaa ettevõtete puhul koguni neli korda suurem.
  "Seda head praktikat, mida branding võimaldab, võiks ära kasutada ja tugevdada sellega oma positsiooni ka välisturgudel," rääkis Siller. "Sellist storytelling'ut ehk oma mõju kirjeldamist sotsiaalse keskkonna, juhtimiseetika või toote-teenuse vastutuse võtmes ei tehta," märkis ta.
  Miks seda tuleks teha ja millistest teemadest alustada, kuula intervjuust alates 23.50.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tõnu Mertsina: jaekaubandus buumib
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Minister näeb põllumeestele ja vedajatele suuri muudatusi
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.