Pille Ivask • 16. november 2018 kell 12:24
Cleveroni üks asutaja Arno Kütt.   Foto: Andras Kralla

Arno Kütt valitsuskriisist: mina tonti ei näe

Cleveroni üks asutaja Arno Kütt tõdes, et praegune valitsuskriis möödub ilmselt ilma suuremate muudatusteta.

„Ega see suurt midagi muuda, niikuinii valimiskampaania käib juba. Igaüks vaatab, kuidas endale rohkem hääli saada,“ arvas Kütt ja lisas, et tõenäoliselt kasutavad parteid kõiki võtteid, et mitte välja jääda. „Mina mingit tonti ei näe,“ tõdes Kütt.

Kütt sedastas, et tegelikult on ju alati nii olnud, et enne valimisi hakatakse aktiivselt esile tooma neid teemaid, mis tunduvad paljudele olulised. Sageli on tegu tema sõnul aga ka populistlike teemadega ning see on valimiste-eelsel ajal tavapärane. „Enne uut valitsust niikuinii tõsiseid otsuseid enam ei tehta,“ ütles Kütt.

Kütt sõnas lõpetuseks, et praegune valitsuskriis paistab olevat „vaht, millele ei maksa tõsiselt keskenduda“.

Valitsus on kriisis rändeleppe pärast, mida valitsus otsustas mitte vastu võtta. Sotsiaaldemokraatide esimees Jevgeni Ossinovski kirjutas oma Facebooki lehel, et tegi peaministrile ettepaneku vabastada ametist justiitsminister Urmas Reinsalu. Reinsalu keeldus tagasi astumast, öeldes, et teda ja Isamaad põlvili suruda ei saa. "Riiki põlvili ei suru," ütles Reinsalu.

Hetkel kuum