Äripäev • 19. november 2018 kell 16:06

Raadiohommikus: vaesus ja rikkus

Foto: Andras Kralla

Teisipäevases raadiohommikus tuleb muuhulgas juttu töötuskindlustuse süsteemi muutmisest ja sotsiaalmaksu laest.

Stuudios on sotsiaalministeeriumi tööala asekantsler Sten Andreas Ehrlich ja Aivar Hundimägi.

Hommikut veavad saatejuht Meelis Mandel ja uudistetoimetaja Kaspar Allik.

Päev jätkub kolme saatega.

11.00–12.00 "Investor Toomase tund". Börsikauplemise teemal arutlevad SEB privaatpanganduse strateeg Peeter Koppel, kaupleja ja raamatu "Aktsiamänguri pihtimus" toimetaja Aivar Õepa, ettevõtja ja endine päevakaupleja Lauri Meidla ning aktiivne kaupleja Ivar Mägi. Saade on salvestatud augustis toimunud raamatu "Aktsiamänguri pihtimus" esitlusel.

13.00–14.00 "Eetris on turundusuudised". Ärikingitus – kulu või investeering? Saates räägime Roi müügijuhi Raido Seppamiga laiemalt ärikingitustest, erinevatest otstarvetest ja ka sellest, kuidas peaks ärikingitust tellima. Saatest jääb kõlama sõnum, et ärikingitus on investeering selle saajasse. Saatejuht on Uku Nurk.

15.00–16.00 "Äripäeva TOP". Masina- ja metallitööstuse sektori ettevõtete mahud on kasvanud, kuid kasumid vähenevad palgaralli ja aktsiisidest tingitud kulude tõttu. Suur probleem on vähene noorte töötajate pealekasv ja kutsehariduse ebapiisavus. Sektori toodangust enamus eksporditakse välja – selleks et see tendents jätkuks, peaks valitsusel olema jätkusuutlik plaan, kuidas tööstusettevõtete arengut toetada.

Saates on külas Metaprint OÜ juhatuse liige Martti Lemendik, Eesti Masinatööstuse Liidu tegevjuht Triin Ploompuu ja audiitorettevõte KPMG auditi osakonna juht Ilja Fenenko. Saadet juhib Juuli Nemvalts.

Kuula raadiot otse SIIT.

Hetkel kuum