• Peaminister esitab siseministri kohale Katri Raiki.Foto: Lilli Tölp, Pärnu Postimees/Scanpix
  Jaga lugu:

  Ratas pakub presidendile esmaspäeval uue siseministri

  Peaminister Jüri Ratas edastab esmaspäeva hommikul presidendile siseminister Andres Anvelti tagasiastumisavalduse ning teeb ettepaneku nimetada uueks ministriks Katri Raik.
  "Tänan Andres Anveltit kogu senise pühendumuse ja panuse eest valitsuse töösse. Ta on oma valdkonda kirglikult kaitsnud, mida muu hulgas näitavad väga olulised, vajalikud ja oodatud palgatõusud sisejulgeoleku valdkonnas," ütles peaminister Ratas. "Andres Anvelt on seisnud meie kõigi ohutuma igapäevaelu ja turvatunde eest ning olen kindel, et Katri Raik seda olulist tööd ministriks saades jätkab."
  Senise ministri vabastab ja uue nimetab ametisse president Kersti Kaljulaid. Uus minister astub ametisse ametivande andmisega riigikogu ees. Parlament koguneb täiendavale istungile esmaspäeval kell 11.
  1967. aastal sündinud Raik õppis Tartu Ülikoolis ajalugu, lõpetades ülikooli 1991. aastal.
  Aastani 1999 töötas erinevatel ametipostidel Tartu Ülikoolis ja asus tööle Narva Kolledži direktorina, kelleks jäi kuni 2007. aastani.
  Sellele järgnes kaks aastat haridus- ja teadusministeeriumi asekantslerina, misjärel asus taas Narva Kolledži direktori ametisse.
  Alates 2015. aastast on Raik sisekaitseakadeemia rektor.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA ametivõimud hakkasid uurima Alibaba pilveäri
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
Raadiohommikus: Eesti IT-ettevõtete edulood Lähis-Idas ja spaaäri tulevikust kõrgete energiahindade juures
Dubai Expol käib Eesti IKT-sektori ettevõtete jaoks aktiivne töö ja ärisidemete sõlmimine. Cybernetica äriarenduse konsultant Kevin Tammearu räägib raadiohommikus sellest, kuidas õnnestus tal allkirjastada koostööleping Paapua Uus-Guinea valitsusega. Nortali Lähis-Ida ja Aafrika regiooni juht Marek Helm jagab kogemusi piirkonnas äri ajamisest ja ITLi juht Doris Põld selgitab, milliseid ärivõimalusi näevad Eesti IKT-ettevõtted Pärsia lahe regioonis.
Dubai Expol käib Eesti IKT-sektori ettevõtete jaoks aktiivne töö ja ärisidemete sõlmimine. Cybernetica äriarenduse konsultant Kevin Tammearu räägib raadiohommikus sellest, kuidas õnnestus tal allkirjastada koostööleping Paapua Uus-Guinea valitsusega. Nortali Lähis-Ida ja Aafrika regiooni juht Marek Helm jagab kogemusi piirkonnas äri ajamisest ja ITLi juht Doris Põld selgitab, milliseid ärivõimalusi näevad Eesti IKT-ettevõtted Pärsia lahe regioonis.
Valitsuses köeb kriis elektritoetuste pärast Keskerakond: vaja on lisaeelarvet
Kaks päeva kestnud läbirääkimised koalitsiooninõukogus ei ole Reformierakonda ja Keskerakonda suutnud kokkuleppeni viia, peaminister lubas esineda poliitilise avaldusega ning Keskerakonna juht Jüri Ratas ähvardas, et ajaaken hakkab vaikselt sulguma.
Kaks päeva kestnud läbirääkimised koalitsiooninõukogus ei ole Reformierakonda ja Keskerakonda suutnud kokkuleppeni viia, peaminister lubas esineda poliitilise avaldusega ning Keskerakonna juht Jüri Ratas ähvardas, et ajaaken hakkab vaikselt sulguma.