Äripäev • 8. detsember 2018 kell 11:41

S&P kinnitas Eesti reitingu kõrgel tasemel

Reitinguagentuur Standard and Poor’s kinnitas Eesti pikaajalise riigireitingu senisel kõrgel tasemel AA- stabiilse väljavaatega. Lühiajaline reiting kinnitati senisel tasemel A-1+, teatas rahandusministeerium.

Reitinguagentuur Standard and Poor's ei muutnud Eesti pika- ega lühiajalist riigireitingut.  Foto: EPA

Nii Standard and Poor's (S&P) kui ka Fitch on hinnanud Eesti reitingut AA- tasemel. Riigireiting näitab agentuuri hinnangut valitsuse võimele riigi võetud võlakohustusi tulevikus täita, selgitas ministeerium. Stabiilne väljavaade näitab agentuuri ootusi Eesti tugeva majanduskasvu jätkumisele.

Eesti reitingut toetavad S&P teatel riigi tugevad institutsioonid, kõrgelt haritud töötajad ja valitsuse jätkusuutlik eelarvepoliitika koos piisavate reservidega. Samuti kuulumine Euroopa Liitu ja euroalasse ning NATOsse.

Hetkel kuum