Äripäev • 18. jaanuar
Jaga lugu:

Trump tühistas USA delegatsiooni Davosi sõidu

USA president Donald Trump tühistas USA delegatsiooni sõidu Davosi majandusfoorumile, kirjutab Bloomberg.

USA president Donald Trump oli enda Davosist eemalejäämisest juba varem teatanud.  Foto: Martin H. Simon, Scanpix

„Arvestades seda, et 800 000 suurepärast Ameerika töötajat ei saa palka ja et kindlustada vajalik abi oma meeskonnalt, tühistas president Trump USA delegatsiooni sõidu Maailma Majandusfoorumile Davosis,“ ütles Valge Maja pressisekretär Sarah Sanders eilses teates.

Trump tegi selle avalduse ametnike teatel neljapäeva pealelõunal. Vajadus keskenduda riigi siseasjadele on sundinud ka Suurbritannia peaministrit Theresa Mayd ja Prantsusmaa presidenti Emmanuel Macroni oma Davosi sõidu plaane tühistama.

USA delegatsiooni pidi juhtima rahandusminister Steven Mnuchin, osalema pidid ka riigisekretär Michael Pompeo ja kaubandusminister Wilbur Ross. Ka Trump ise pidi algul visiidil osalema, kuid tühistas juba varem oma reisi.

Jaga lugu:
Hetkel kuum