Äripäev • 29. jaanuar
Jaga lugu:

1Partner: Saku kinnisvara tabas suur hinnatõus

Foto: Raul Mee

Sakus maksis 2018. aastal korteri ruutmeeter keskmiselt 1367 eurot, mis on ligi 20% rohkem kui aasta varem, analüüsib 1Partner Kinnisvara konsultant Anne Pajos maa-ameti statistikat.

Pajose sõnul kasvasid Saku korterite hinnad mullu Tallinnast neli korda kiiremini. "Kui Tallinnas tehakse kõige rohkem tehinguid väikesemate kahetoalistega, siis Sakus suurte, enam kui 70ruutmeetriste korteritega. Seda põhiliselt seetõttu, et Sakusse kolivad peamiselt pered, kes tahavadki Tallinnast välja ja suuremale pinnale saada. Suure nõudluse tõttu tõusid ka just selliste Saku perekorterite hinnad viimase aastaga tervelt 31%," selgitas Pajos pressiteates.

Korteritehingute arvult paistis Sakus mullu silma Kasemetsa küla, kus tehti viiendik kogu valla 2018. aasta korteritehingutest. Samuti tehti silmapaistvalt palju tehinguid Männiku ja Saustinõmme külades. "Saku kinnisvaraturg on viimaste aastatega hüppeliselt kasvanud. Mullu tehti 50% rohkem tehinguid kui viis aastat tagasi," kommenteeris Pajos ja lisas, et valla kalleim korter müüdi 226 000 euro eest.

Kui korteritehingute arv jäi mullu 2017. aastaga samale tasemele, siis eramutehingute arv vähenes 27%. Saku odavaim eramu müüdi 4000 ning kalleim 380 000 euroga. Odavaim elamumaa krunt vallas läks kaubaks 13 500 ning kalleim 90 000 euroga.

Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Hetkel kuum