Äripäev • 1. juuli 2019 kell 13:27

Raadiohommikus: kas käsitööõllede turg hakkab täis saama?

Teisipäevases hommikuprogrammis tuleb värske Lehe Pruulikoja omaniku Tanel Nurmeotsaga juttu sellest, kas Eesti käsitööõllede turg hakkab täis saama.

Hommikuprogrammis kommenteerib Lehe Pruulikoja omanik Tanel Nurmeots (paremal) Eesti käsitööõllede seisu.  Foto: Lehe Pruulikoda

Keskkonnaminister Rene Kokk selgitab, millised on Eesti sammud energeetikas, tööstuses, transpordis ja põllumajanduses, et keskkonnajalajälge vähendada, ning selgitab ka, kuidas hindab uue metsanduse arengukava valmimist.

Samuti tuleb juttu sellest, miks pooled tippjuhtidest oma tegevusele edu ei oota. Teemat avab KPMG ärinõustamise ja IT-teenuste juht Tarmo Toiger.

Kuidas saab Eesti ettevõte lüüa läbi kosmoses, sellest räägib Spaceit juht Silver Lodi.

Hommikuprogrammi veavad Rivo Sarapik ja Kaspar Allik.

Päev jätkub nelja saatega.

11.00–12.00 "Investor Toomase tund". Saates vaadatakse üle, kuidas liikus juunis investor Toomase portfell. Mis olid juuni kõige olulisemad sündmused? Millised on kolm kõige enam silmajäänud sektorit ning lootustandvamat aktsiat? Kuidas on läinud viimase saate ostu- ja müügisoovitustel? Mida on oodata juulist ja kohe-kohe algavast tulemuste hooajast? Sellest kõigest räägivad börsitoimetuse ajakirjanikud Anu Lill, Kaspar Allik ja Liina Laks.

12.00–13.00 "Kullafond". Viimastel nädalatel on taas pärast väikest peiteperioodi kerkinud bitcoin üha rohkem avalikkuse huviorbiiti seoses suurte hinnamuutustega. Seetõttu meenutame saates arutelu nimega “Otsi lolli, kes ei kardaks kolli, kui on kollil krüptomaitse suus”, mis oli esimest korda eetris eelmise aasta juulis.

Mõned usuvad, et krüptoraha on tulevikuraha ja kasvab veel. Teised usuvad, et see on mull, mille lõhkemisel jääb järele hulk vaesunud inimesi. Milline on tulevikuvaluuta? Mida peame teadma krüptorahast? Külalisteks on alternatiivpanga Change asutaja Kristjan Kangro ning riigikogu liige Kalle Palling. Saadet juhib Marika Juusu MTÜst Eesti Noored Talendid.

13.00–14.00 "Eetris on turundusuudised". Saates käsitleme viimasel ajal kirgi kütnud tundlikku reklaamivaldkonda ja uurime reklaamiagentuuride rolli ning vastutusvaldkonda. Stuudiosse on palutud reklaamiagentuuri La Ecwador tegevjuht Heily Aavik ja turundajate liidu tegevjuht Maarit Mäeveer. Saatejuht on Uku Nurk.

15.00–16.00 "Lavajuttude kullafond". Saade on salvestatud konverentsil "Äriplaan 2019". Esimesena saab sõna PR Foodsi osanik ja juht Indrek Kasela, kes ütleb, et talle meeldib teha asju, mis teiste sõnul on võimatud. Kasela teab, et tootearendust teeb klient, mitte direktor, omanik või tootmisdirektor. Teiste öeldu järgi on Kasela maailmakodanik, kelle vaieldamatu tugevus on näha uusi seoseid, vaimustuda nendest ja noppida välja parimad võimalikud tehingud, viies need lõpuni juba teiste abil.

Teises saatepooles kõneleb Go Traveli nõukogu esimees Tiit Pruuli. Ettevõtjale ning rännu-, äri-, ja kirjamehele Tiit Pruulile kuulub Go Groupi kontserni enamusosalus, mille järel tõusis Pruuli Äripäeva 2016. aasta Rikaste TOPis 102. kohale. Selle peale ütles Pruuli, et sooviks hoopis tarkade edetabelis olla.

Kuulake Äripäeva raadiot sagedusel 92,4 Mhz või otse siit.

Hetkel kuum