Artikkel
 • Jaga lugu:

  Nädala raadiohitid: Kristi Saare kiirelt tulu toovad tegevused ning ehitajate sõidujagamisteenus

  Kristi Saare rääkis saates "Digiturunduse praktikum", milliseid turunduskanaleid ta kasutab ning millised tegevused kohe raha toovad.Foto: Tanel Meos

  Sellel nädalal pakkus Äripäeva raadio kuulajatele huvi rasketehnika rentimisega tegeleva idufirma InfraFly tekkimise ja toimimise lugu, investor Kristi Saare edu turunduskanalites ning Eesti majanduse tervis.

  Viimase seitsme päeva jooksul kuulati kõige rohkem neid saateid:
  1. Ehitajad said oma sõidujagamisteenuse
  Ehitus- ja tehnoloogiaettevõtja Veiko Veskimäe selgitab saates, kuidas majandab ning jääb äriliselt kasumisse sotsiaalselt vastutustundlik teedeehitaja, kes panustab aktiivselt jalgpalli, sealhulgas noortesporti. Samuti tutvustab ettevõtete Verston Ehitus ning Haart Ehitus juhtimises osalev Veskimäe, kuidas loodi ning töötab idufirma, mis tegeleb rasketehnika rentimise rakenduse InfraFly väljatöötamisega. Saatejuht on Lauri Leet.
  Kuulake saadet siit:
  2. Kuidas Kristi Saare oma ettevõtmisi turundab?
  Saates on külas ettevõtja ja investor Kristi Saare, kes räägib sellest, milliseid turunduskanaleid ta kasutab ning millised tegevused kohe raha toovad. Saates tuleb juttu Facebookist, valdkonna sotsiaalmeedia gruppidest, blogimisest, artiklite kirjutamisest, listidest ning väärtuspakkumisest. Saadet juhib Priit Kallas Dreamgrow Digitalist.
  Kuulake saadet siit:
  3. On siis kriis tulemas või ei?
  Mainor Ülemiste juhatuse esimees Margus Nõlvak ja Tallinna Kaubamaja Grupi juhatuse esimees Raul Puusepp arutlevad saates Eesti majanduse tervise, ohtude ja lähituleviku üle. Mõlemad külalised ütlevad välja ka oma suurima kartuse ja indikaatorid, mida nemad jälgivad, et majanduses toimuvast aru saada. Saatejuht on Meelis Mandel.
  Kuulake saadet siit:
  4. Maailmajanduse tervis ja börsifirmade tulemused
  Saates „Äripäev eetris“ kõnelesime maailmamajanduse suurematest probleemidest, aga ka Baltika aktsiaemissioonist ning arutlesime börsifirma edasise saatuse üle.
  Samuti arutasime, mis seisus võiks olla Eesti ehitussektor ning mida võiks Nordeconi kvartalitulemustest välja lugeda. Põgusalt rääkisime valitsusest ning lahkasime, mida võiksid tähendada spekulatsioonid võimuliidu lagunemisest.
  Saate lõpus heitsime pilgu aga hoopis tõukerataste ärile ning arutlesime, kas tegu võiks olla hetkelise hullustusega või tõsiseltvõetava uuendusega transpordivaldkonnas.
  Saates arutlesid Äripäeva ajakirjanikud Kaspar Allik, Kristjan Pruul ja Pille Ivask.
  Kuulake saadet siit:
  5. Kas töökuulutuste aeg on läbi saamas?
  Saates räägime palgast, palgakommunikatsioonist ja sellest, kuidas mõjutab palganumbri avaldamine töökuulutuses värbamisprotsessi. Külas on Icefire personalijuht Sirli Spelman ja Brandemi tegevjuht Marie Evart. Juttu tuleb muu hulgas sellest, miks on palgast rääkimine tabu, millal on klassikalises värbamises hea aeg palgast rääkida ning kuidas mõjutab palganumbri avaldamine tööandja mainet. Ühtlasi avaldavad Sirli ja Marie arvamust, kas on muutumas paremaks see, kuidas ja millal antakse tööotsijale infot selle kohta, kuidas tal kandideerimisel läinud on. Saadet juhib Äripäeva Personaliuudiste juht Kai Miller.
  Kuulake saadet siit:
  6. Kuidas investeeritakse Skype'i meeste miljoneid?
  Kuidas investeeritakse Skype'i asutajate raha?
  Investor Toomase tunnis on külas tausta avamas portfellihaldur Arko Kadajane investeerimisettevõttest Ambient Sound Investments.
  Tegemist on Skype asutajate loodud ettevõttega, kus investeeritakse 2005. aastal Skype'i müügist saadud raha.
  Saates räägib Kadajane, mis kriteeriumite järgi valitakse portfelli aktsiaid, mis on suurimad investeerimise õppetunnid ja ka vead, mis raamatud ja autorid on teda enim mõjutanud ja palju muud, millest võiks investeerimisprotsessis abi olla.
  Saadet juhib Kaspar Allik.
  Kuulake saadet siit:
  7. Eesti riik valib tippjuhte mitmel moel
  Saate esimeses pooles räägib ennast mitmes riigiasutuses tõestanud Taimar Peterkop (pildil) sellest, mis eristab tõelisi tippjuhte väga headest juhtidest ja mida on õppida avaliku sektori juhtidelt.
  Uku Randmaa kõneleb teises saatepooles sellest, kuidas elu on palju enamat kui tuim Exceli tabelite nühkimine. 56aastane ehitusettevõtja ei astunud kaheksa kuud kordagi kuivale maale ega näinud teisi inimesi – ta osales Golden Globe Race'il, kus purjetajatel tuleb üksi ümber maailma seilata kordagi kaldale astumata.
  Ettekanded on salvestatud Pärnu juhtimiskonverentsil.
  Moderaator on Meelis Mandel.
  8. Rain Lõhmuse radikaalne pensioniidee
  Esmaspäevases hommikuprogrammis oli põhiteemaks pensionireform, mida koalitsioon nädala alguses arutama hakkab. Kui ohtlik on kogumispensioni sammaste lammutamine ja mis võiks päästa tuleviku pensionärid vaesusest, kuulsime Swedbank Investeerimisfondide juhilt Kristjan Tamlalt ja LHV asutajalt Rain Lõhmuselt.
  Lõhmus käis välja radikaalse mõtte pensionireformiks.
  Rääkisime ka sellest, kuidas läheb ehitusmaterjalitootjatel ja advokaadibüroodel. Nende valdkondade kohta on Infopangal ilmunud värske konkurentsiraport ja sel teemal kõneles raportite koostaja Sigrid Kõiv.
  Lisaks uurisime, mis põhjusel valutab restoraniärimees Kristjan Peäske südant kogukonna ja Eesti laste pärast ning mida annab ettevõttele juurde vastutustunne ühiskonna ees.
  Hommikuprogrammi vedasid saatejuht Birjo Must ja uudistetoimetaja Rivo Sarapik.
  9. Miks kütus järgmisel aastal kallineb?
  Järgmise aasta 1. jaanuarist karmistuvad kütusemüüjatele keskkonnanõuded. See tähendab kütuse hinna tõusu ja nõuete mittetäitjaile kuni 400 000 eurot trahvi, aga ka muid muutuseid.
  Mis ja miks muutub, sellest räägivad saates keskkonnaministeeriumi välisõhu ja kiirgusosakonna peaspetsialist Heiko Heitur ning Alexela juhatuse liige Alan Vaht. Saadet juhib Rivo Sarapik.
  Kuulake saadet siit:
  10. Mis mees on jalkakoondise uus peatreener?
  Juttu tuleb sellest, et augustis on spordikalender hõredam, aga sellegipoolest jagub verdtarretavaid sündmusi igale spordigurmaanile.
  Uurime, mis mees see Eesti meeste jalkakoondise uus peatreener Karel Voolaid on.
  Lisaks arutleme elavalt, kas meedial ja rahval saab Tänaku uudistest ükskord kõrini.
  Saatejuhid on Dannar Leitmaa ja Otto Oliver Olgo.
  Kuulake saadet siit:
  Äripäeva raadiot saab kuulata 92,4 MHz või siit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Ootamatult sügav majanduslangus paneb prognoose ümber tegema
Euroopa Liidu kõige sügavam majanduslangus Eestis ületas analüütikute kartusi ning paneb ümber hindama ka lähiaja prognoose, kuid paar kummalist näitajat annab alust arvata, et äkki korrigeeritakse SKP numbrit tulevikus ülespoole.
Euroopa Liidu kõige sügavam majanduslangus Eestis ületas analüütikute kartusi ning paneb ümber hindama ka lähiaja prognoose, kuid paar kummalist näitajat annab alust arvata, et äkki korrigeeritakse SKP numbrit tulevikus ülespoole.
Tiit Kolde: iga idee, mis tõstab turvatunnet, on kuldaväärt
Tänavune aasta on erakordne – sõda Ukrainas, kõrge inflatsioon, energiakriis ning laiemalt turvalisuse ja toimetulekuga seotud probleemid on ilmsed, samas lahendused niiväga mitte, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, If Kindlustuse juhatuse liige Tiit Kolde.
Tänavune aasta on erakordne – sõda Ukrainas, kõrge inflatsioon, energiakriis ning laiemalt turvalisuse ja toimetulekuga seotud probleemid on ilmsed, samas lahendused niiväga mitte, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, If Kindlustuse juhatuse liige Tiit Kolde.
Äripäeva kirjastus jagab kiirematele investeerimistarkust poolmuidu
Ega tühi kott püsti seisa. Kui tunned, et investeerimisel on juhe kokku jooksnud või ulub kingikotis tuul, lase Äripäeva kirjastusel end aidata. Kui sind järgnevad raamatud kõnetavad, võta lahti kirjastuse e-pood, et sealt lihtsa vaevaga oma uued ja vanad lemmikud ostukorvi laduda.
Ega tühi kott püsti seisa. Kui tunned, et investeerimisel on juhe kokku jooksnud või ulub kingikotis tuul, lase Äripäeva kirjastusel end aidata. Kui sind järgnevad raamatud kõnetavad, võta lahti kirjastuse e-pood, et sealt lihtsa vaevaga oma uued ja vanad lemmikud ostukorvi laduda.
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Juhtide piiratud aeg teeb värbamise kalliks
Värbaja saab sobivate kandidaatide otsimisel ära teha küll palju tehnilist tööd, kuid ka juhtide panustatud aeg on oluline ja see teeb värbamise kalliks, rääkis Grant Thorntoni personaliteenuste juhtiv nõustaja Airi Neemre saates “Kasvukursil”.
Värbaja saab sobivate kandidaatide otsimisel ära teha küll palju tehnilist tööd, kuid ka juhtide panustatud aeg on oluline ja see teeb värbamise kalliks, rääkis Grant Thorntoni personaliteenuste juhtiv nõustaja Airi Neemre saates “Kasvukursil”.
Milrem Robotics saadab Ukrainasse 14 robotsõidukit
Eestis loodud robootika ja autonoomsete süsteemide arendaja Milrem Robotics ja Saksa kaitsetööstus Krauss-Maffei Wegmann saadavad 14 mehitamata maasõidukit THeMIS Ukrainasse.
Eestis loodud robootika ja autonoomsete süsteemide arendaja Milrem Robotics ja Saksa kaitsetööstus Krauss-Maffei Wegmann saadavad 14 mehitamata maasõidukit THeMIS Ukrainasse.
Taastuvenergia tasu tõuseb 10 protsenti
Tulevast aastast kasvab tarbijate elektriarvele lisanduv taastuvenergia tasu, sest kuigi taastuvenergia toetust saavate seadmete arv kahaneb, siis kahaneb tarbimine Eestis veel kiiremini.
Tulevast aastast kasvab tarbijate elektriarvele lisanduv taastuvenergia tasu, sest kuigi taastuvenergia toetust saavate seadmete arv kahaneb, siis kahaneb tarbimine Eestis veel kiiremini.

Olulisemad lood

Vastvalminud Opeli esindus Peetris vahetab omanikku
Bassadone Automotive Nordicule kuuluv Auto-Bon ostab Länsiauto Opeli imporditegevuse Soomes ja Baltikumis, mis tähendab, et omanikku vahetab ka äsja Peetris avatud uus Opeli esindus.
Bassadone Automotive Nordicule kuuluv Auto-Bon ostab Länsiauto Opeli imporditegevuse Soomes ja Baltikumis, mis tähendab, et omanikku vahetab ka äsja Peetris avatud uus Opeli esindus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.