Sekretär.ee  • 25. august 2019 kell 7:30
Uudised
Ainult tellijale

RIA juht: paigake oma tarkvara, et vähendada lekkeriski

Kaks ettevõtet ja üks omavalitsus teatasid Riigi Infosüsteemi Ametitile (RIAle), et nende andmed ja tehingud olid internetis avalikud ja neile oli võimalik ligi pääseda. Kokku olid veebis kättesaadavad vähemalt 34 000 inimese ja 100 000 tehingu andmed.

Foto: pixabay

Avalikult oli võimalik ligi pääseda e-poe charlot.ee ja Tartus rattaringlust pakkuva Bewegeni kasutajate andmetele ning 100 000-le Olerexi ärikliendi tehingutele. „Esialgsel hinnangul olid andmed avalikud inimlike vigade tõttu. RIA alustas siiski kõigi kolme osapoole suhtes järelevalvemenetlust, et selgitada välja, kas nende infosüsteemid on nõuetekohaselt kaitstud,“ ütles RIA küberturvalisuse teenistuse juht Uku Särekanno.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum