Priit Pokk • 10 jaanuar 2020
Uudised
Ainult tellijale

Rahapesukunst: mälestised on terroristide oluline tuluallikas

Foto: Meeli Küttim/fotomontaaž

Terrorism ja Panama paberid on viimastel aastatel pannud nii Euroopa Liidu kui ka USA seadusandjad võtma aktiivsemalt ette kunstituru regulatsioonide muutmist, lootes vähendada raha pesemise võimalusi.

Sarnaselt ELi rahapesutõkestuse direktiiviga tiirleb USA kongressis eelnõu, millel võiks olla suur mõju antiikesemete ärile, mis nõuab vahendajatelt isegi väiksemate tehingute puhul teavitamiskohustust ning laialdast andmekogumist müügitehingute kohta. Eelnõu eesmärk on kongressi liikme Luke Messeri sõnul suruda maha selliseid terroriorganisatsioone nagu ISIS, kes on rüüstanud kultuurimälestisi.

    Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum