Allan Rajavee • 21. jaanuar kell 15:51
Uudised
Ainult tellijale

Kuu lõpus jõustuva Brexiti tõeline nägu selgub jaanipäevaks

Kuigi Suurbritannia peaminister Boris Johnson (keskel) võib pressiüritustel välisinvestoritega soodsate tuleviku väljavaadete pärast rõõmustada, ei tohi Suurbritannia jõustada mitte ühtegi kahepoolset kaubanduslepet enne Brexiti üleminekuperioodi lõppu.   Foto: AP/Scanpix

Kuigi Suurbritannia lahkub kuu lõpus Euroopa Liidust, tähendab lahkumise jõustumine alles kümne kuu pikkuse ülemineku algust.

Nimelt praegune Londoni ja Brüsseli vahel sõlmitud lahkumislepe paneb paika üldised tingimused, siis peavad Euroopa Liidu ja Suurbritannia ametnikud detailid alles kokku leppima. Välisministeeriumi Euroopa Liidu üldasjade nõunik Karin Rannu märkis, et suurem osa detailidest tuleb selgeks saada üleminekuaja esimeses pooles.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum