Äripäev • 16. aprill kell 10:00
Uudised
Ainult tellijale

Uuring: Eesti idufirmadel jätkub raha kuni viieks kuuks

Startup Estonia juhi Maarika Truu sõnul on iduettevõtted optimistlikud, kuid paljudel on vaja leida lähikuudel lisainvesteeringuid.  Foto: Andras Kralla

Hoolimata üldisest positiivsest meelsusest iduettevõtete seas, näitavad Startup Estonia ja Eesti Startupi Juhtide Klubi läbi viidud uuringu tulemused, et paljud iduettevõtted plaanivad raugeva rahavoo tingimustes kärpeid, tõdes Startup Estonia juht Maarika Truu.

Truu hinnangul on praegust kriisiolukorda arvestades Eesti idusektoris hea seis ning iduettevõtted hindavad, et lähikuudel jäävad pigem ellu. "Eesti iduettevõtete rahalised puhvrid on täna piisavad kaheks kuni viieks kuuks, kuid see tähendab, et juba lähima paari kuu jooksul tuleb neil kaasata lisainvesteeringuid," selgitas Truu, kes toonitas, et kapitali olemasolu on iduettevõtete jaoks kriitilise tähtsusega.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum