Priit Pokk • 19. september 2020 kell 11:12
Uudised
Ainult tellijale

Sajad tuhanded lotomängijad tõid riigikassasse kopsaka summa

Lotot mängib Eestis iga kolmas inimene ning keskmiselt panustatakse 46 eurot aastas. Tulu toob see aga eelkõige Eesti Lotole, kes maksab võitudeks üldjuhul välja suurusjärgus pool mängu pandud rahast.  Foto: Reuters/Scanpix

Riigifirma Eesti Loto teenis eelmisel aastal 60,8 miljoni euro juures 7,9 miljonit eurot puhaskasumit, selgub Äripäeva Infopanka laekunud majandusaasta aruandest. Peamine tulu tuleb klassikalistest loteriidest nagu Bingo ja Keno Loto.

Võrreldes aasta varasemaga kasvas käive 9,5%, kuid puhaskasum mõnevõrra kahanes. Põhjuseid oli mitu: näiteks võttis riik pea kaks korda rohkem dividendi ehk maksis rohkem ka selle võrra tulumaksu ning ka investeeriti rohkem põhivarasse.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum