Neeme Korv • 24. jaanuar kell 5:00
Uudised
Ainult tellijale

100+ mõtet Kaja Kallase valitsuse õnnestumiseks

Kaja Kallas käis nädala alguses Kadriorus ja sai presidendilt ülesande valitsus moodustada.  Foto: Liis Treimann

Äripäeva suur arvamusliidrite küsitlus, milles palusime anda ootusi ja hirme uue valitsuse suhtes, tõi toimetusse enam kui 100 vastust, milles anti nii praktilisi poliitikasoovitusi kui sõnastati üldisemaid väärtuspõhimõtteid. Läbilõige otsustajate koorekihist pelgab kõige enam lühikest vaadet ja otsustusjulguse puudumist.

Paljud vastanuist leidsid, et Eesti maine maailmas on kannatada saanud ja seda tuleb hakata parandama. Samuti oleme osa globaalsest avalikkusest ja majandusest ning otsuste juures peab seda silmas pidama. "Valitsuse vahetumisel keskendub tähelepanu sageli siseriiklikele küsimustele, aga hulk suurimaid väljakutseid, mis meie ees seisavad, ei ole enam ammu riikliku mastaabiga," kirjutas vandeadvokaat Aare Tark.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum