• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kilvar Kessler: Tarmo Sild on kurjategija!

  Finantsinspektsiooni juhatuse liige Kilvar Kessler hinnangul on Tarmo Silla valimine Arco Vara juhatusse häbiks ja maineriskiks Eesti väärtpaberiturul ega käi kokku eetilise arusaamaga börsiettevõtte juhile esitatavatest nõuetest.

  „See oli väga suur üllatus, et Arco Vara hakkab juhtima süüdimõistetud advokaat,“ lausus Kessler.
  Ta tõi välja mõned faktid: faktiliselt on börsiettevõtte nõukogu õigustatud juhti valima, ta peab siin käituma ettevõtte parimais huvides ja tegema erinevate kandidaatide seast valiku, muu hulgas arvestama ka maineriskiga; faktiliselt on pistise vahendamises süüdi mõistetud isik valitud börsiettevõtte juhiks.
  "Kui valida börsiettevõtte juhti, siis peavad olema kandidaadid ning nende puhul peab kaaluma erinevaid asjaolusid – juhi oskusi, teadmisi ja kindlasti ka avalikku huvi üksuse, börsiettevõtte puhul juhi reputatsiooni suhtes," selgitas Kessler.
  Ta lisas, et Tarmo Sild on kurjategija, kes mõisteti paar aastat tagasi süüdi pistise vahendamise eest. "See on üsna räige usaldusevastane kuritegu. Seda fakti ei saa Arco Vara ega meie eirata," märkis Kessler.
  Kessler osaleb organisatsioonis „Finance Estonia, kus inimesed mõtlevad pidevalt, kuidas kapitaliturgu investorile atraktiivsemaks muuta. "Vaatame, mida on teised emitendid Eestis teinud – nad on olnud oma tegevjuhtide valimisel üsna vastutustundlikud. Mina ei tea, et oleks valitud sellise usaldusevastase kuriteo sooritanud isik börsiettevõtte juhiks," lausus ta.
  Kessler ei usu ka seda, et pensionifondid, kes Arco Varas osalevad, aktiivselt toetaksid seda, et neil on pehmelt öeldes kummalise mainega juht börsiettevõttel.
  Ta lisas, et kõike ei saa mõõta rahas, kui saaks, siis võiks soovitada meie pensionifondidel investeerida narkokartellide toimetamisse. "Mina olen aru saanud, et meie pensionifondide juhid on eetilised inimesed ja valivad investeeringuid ning teevad jõupingutusi, tegemaks parimaid valikuid, keda nad oma investeeringuid kontrollima või juhtima lasevad," selgitas Kessler.
  "Loomulikult, need inimesed, kes on süüdi mõistetud, neile tuleb anda võimalus tagasi pöörduda ja teha tööd – see on arusaadav. Minu jaoks on küsimus selles, kas börsiettevõtte juhina töötav paar aastat tagasi usaldusevastase kuriteo sooritanud isik, kas see mitte pole too much too soon," lausus Kessler.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Urmas Villmann: parim reklaamikanal on Lasnamäe kanal
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Dow ja S&P 500 tõusid uute rekorditeni
Dow Jonesi ja S&P 500 indeksid tõusid täna uute rekorditeni, tulemuste hooajal saab see nädal olema hooaja üks aktiivsemaid, vahendab Reuters.
Dow Jonesi ja S&P 500 indeksid tõusid täna uute rekorditeni, tulemuste hooajal saab see nädal olema hooaja üks aktiivsemaid, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: aina uusi turge vallutav Eesti pank
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Majutusasutuste kogemused hullude klientidega: poissmehed leiavad alati vahukustuti üles
Mustjõe Kõrtsitalu perenaine Evika Eljas ja Go Hotel Shnelli hotellijuht Alver Pupart meenutasid saates "Turismitund" kogemusi raskete klientidega. "Vahel astub mõni inimene läbi seina ka," muigas Pupart.
Mustjõe Kõrtsitalu perenaine Evika Eljas ja Go Hotel Shnelli hotellijuht Alver Pupart meenutasid saates "Turismitund" kogemusi raskete klientidega. "Vahel astub mõni inimene läbi seina ka," muigas Pupart.