Ken Rohelaan • 12. juuli 2012 kell 11:42

Kati Kusmin: tähtis on töö sisu

Oktoobrist Baltika uue juhatuse liikmena tööle asuv Kati Kusmin hindab ametikoha tähtsustamise asemel tegevuse valdkonda ja töö sisu.

Varem Tallinna Kaubamajas ja AS Kalevis juhtivatel ametikohtadel töötanud Kusmin alustas Eesti Tarbijateühistute Keskühistus (ETK) tööd 2009. aastal. Sügisel Baltika müügi- ja turundusdivisjoni juhina alustav naine rääkis Äripäevale lähemalt põhjustest, mis viivad ta sügisel uude kohta.

Miks selline muutus, et minna ETK juhatuse esimehe kohalt Baltika müügi- ja turundusdivisjoni juhiks?

Minu jaoks positsioon ei ole elus kunagi tähtis olnud, minu jaoks on tähtis töö sisu. Mõlemad ettevõtted tegelevad kaubandusega ja see valdkond mulle väga meeldib.

Kui kaua Te mõtlesite selle peale, et Baltikasse tööle minna?

Need on viimaste nädalate otsused. Baltika tundis huvi ja...

Teie mõtlesite natuke aega ja siis ütlesite "jah"?

Jah. (naerab)

Kas see Teie jaoks pole karjääriredelil tagasiminek?

Ei ole. Ma lähen ka Baltikasse juhtkonna liikmeks, juhatuse liikmeks. Mulle meeldib, kui ettevõttel on ambitsioonikad eesmärgid. Nagu Baltika puhul, nad tahavad üht head asja veel paremaks teha. Nad on täna Baltikumi turul väga tugev moekaubandusettevõte, tahtes seda positsiooni veelgi tugevdada. Samuti tahetakse midagi Venemaal ja Ukrainas ära teha, mis minu hinnangul on väärt ettevõtmine. Väga tore oleks selles meeskonnas kaasa lüüa.

Millised on nüüd eesmärgid Baltikas?

Täna olen ma ikkagi ETK-s tegev. Baltikasse lähen alates oktoobrist, siis saame rääkida konkreetsematest eesmärkidest. Baltika on viimase majanduslanguse ajal, viimase pooleteise aasta jooksul väga hea töö teinud kogu ettevõtte jaevõrgu ümberstruktureerimises. Selge see, et minu panus peaks olema seda müüki veelgi suurendada. Konkreetsetest numbritest oleks täna veel vara rääkida.

Kas Te omate või plaanite osta Baltika aktsiaid?

Mul Baltika aktsaid hetkel pole, aga usun, et Baltika on praegu küll nii positiivses suunas, et ma kindlasti kaalun seda.

Pikemat intervjuud loe homsest Äripäevast.

Hetkel kuum