Koit Brinkmann • 8. jaanuar 2014 kell 12:20

Loe, kuhu Vene raha pandi

Eesti ärikinnisvarasse 160 miljonit eurot Vene ettevõtjate raha vahendanud Capital Milli investorite seast leiab ka Postimehe suuromanikust ravimiärimehe Margus Linnamäe.

Jägneb ülevaade Capital Milli vahendusel ostetud kinnistuist:

1. Äri- ja büroohooned* Pärnu mnt 12 – kinnistu omanik Parnu mnt 12 RE OÜ, ettevõte omanikud DLT Capital OÜ kaudu Vitaly Yakovlev, Tatiana Tolstaya ja Maxim Makashin ning Iron Capital OÜ kaudu Evgeny Mulyukov ja Olga Revyakina.* Bremeni Maja, Bremeni käik 1, Tallinn, kinnistu omanik Bremen House RE OÜ, ettevõtte omanikud DLT Capital OÜ kaudu Vitaly Yakovlev, Tatiana Tolstaya ja Maxim Makashin.* Mehhatroonikum, Teaduspargi 8, Tallinn – hoonestusõiguse omanik OÜ Mehhatroonikum, ettevõtte omanikud Rolestone Investeeringud OÜ ja SA Talllinna Teaduspark Tehnopol.* Hermanni 8A – kinnistu omanik EMP Majad OÜ, ettevõte omanikud FinantsMajad OÜ kaudu Anatoly Zhmaev, Evelina Yakimets ja Nina Zhmaeva ning OÜ Finansreal kaudu Irina Fomenko ja Oleg Kiryukhin.* Rävala pst 5 – kinnistu omanik Rävala St 5 OÜ, ettevõtte omanik Ingroup Dutch B.V.* Valdemara Centrs (Läti) – Kr. Valdemara 21, Riia - omanik Ingroup Dutch B.V.

2. Kaubanduskeskused* Jõe keskus, Sõbra 58, Tartu – kinnistu omanik Jõe Keskus OÜ, ettevõtte omanik Rolestone Investeeringud OÜ.* Rannarootsi keskus, Rannarootsi tee 1, Ridala vald, Lääne maakond – kinnistu omanik Rannarootsi Ärikeskus OÜ, ettevõtte omanik Rolestone Investeeringud OÜ.* Kaspari keskus, Narva maantee 141, Jõhvi – kinnistu omanik SM Property OÜ, ettevõtte omanik Capital Mill OÜ.* Jõgeva Selver, Kesk 4, Jõgeva – kinnistu omanik MMG Properties Lääne OÜ, ettevõtte omanik Axis UPI OÜ ja UP Invest OÜ kaudu Hollandis registreeritud MM Holdings B.V. (arvatavasti Margus Linnamäe).* Mai Selver, Papiniidu 42, Pärnu – kinnistu omanik Mai Keskus OÜ, ettevõtte omanik Rolestone Investeeringud OÜ.* Jaamamõisa Selver, Jaama 74, Tartu – kinnistu omanik MMG Properties Ida OÜ, ettevõtte omanik Axis UPI OÜ ja UP Invest OÜ kaudu Hollandis registreeritud MM Holdings B.V. (arvatavasti Margus Linnamäe).* Tabasalu Rimi, Klooga mnt 10b, Tabasalu – kinnistu omanik OÜ Fenmarc Grupp, ettevõtte omanik Rolestone Investeeringud OÜ.* Telliskivi kaubakeskus, Telliskivi 61, Tallinn – kinnistu omanik Digitalstar OÜ, ettevõtte omanikud Alexander Ostrovskiy ja Kirill Yurovskiy.* Bauhof Jõhvi, Narva maantee 141a, Jõhvi – kinnistu omanik SM Property OÜ, ettevõtte omanik Capital Mill OÜ.* Raudalu Konsum, Viljandi mnt 41a, Tallinn – kinnistu omanik Raudalu RE OÜ, ettevõtte omanik Alexander Koryakov* Viimsi Maxima, Pargi 22, Viimsi – kinnistu omanik Overok Kinnisvara 12 OÜ, ettevõtte omanik Capital Mill OÜ.

3. Lao- ja tootmishooned* Saeveski 10 ja Saeveski 10A, Tallinn – kinnistute omanik Saeveski 10 OÜ, ettevõtte omanik Dmitry Rudnev.* Sinikivi tee 18, Lehmja küla, Rae vald – kinnistu omanik Sinikivi 18 OÜ, ettevõtte omanik Dmitry Rudnev.* Põikmäe 1, Tänassilma küla, Saku vald – kinnistu omanik OÜ Põikmäe 1, ettevõtte omanik Sergey Kadanov.* Tänassilma tee 31, Saku vald – kinnistu omanik Eight Group Investments OÜ, ettevõtte omanikud Alexander Veligodskiy, Andrey Butorin, Ekaterina Okhlopkova, Igor Sitnikov, Maria Kuzminova, Olga Smirnova, Olga Zheltova, Ruslan Maksimenko, Ruslana Maksimenko, Sergey Kadanov.* Mõigu tn 3, Tallinn – kinnistu omanik EMP Majad OÜ, ettevõtte omanikud OÜ Finansreal kaudu Irina Fomenko ja Oleg Kiryukhin ning FinantsMajad OÜ kaudu Anatoly Zhmaev, Evelina Yakimets ja Nina Zhmaeva.* Vedru 6 ja Vedru 8, Tallinn – kinnistute omanik Vedru St 8 OÜ, ettevõtte omanik Ingroup Dutch B.V.* Kesk tee 14, Jüri, Rae vald – kinnistu omanik B.H.Techno OÜ, ettevõtte omanikud OÜ Brodal Holding kaudu Gela Karlõšev ja Jevgeni Lustin.* Kalevi tee 2, Rae vald – kinnistu omanik Kalevi 2 OÜ, ettevõtte omanik Capital Mill OÜ.* Tartu mnt 98, Rae vald – kinnistu omanik Tartu mnt 98 OÜ, ettevõtte omanik Timur Kargin.* Kõrgepinge 37, Tallinn – kinnistu omanik Kõrgepinge OÜ, ettevõtte omanik Ingroup Dutch B.V.

4. Avaliku sektori hooned* Lille tee 23, Haabneeme, Viimsi vald (lasteaed) – pole kinnistusregistris.* Puisniidu tee 7, Tiskre küla, Harku vald (lasteaed) – kinnistu omanik OÜ Alasniidu LA, ettevõtte omanikud Everyday Logistics OÜ kaudu Maria Protasova ja Vadim Mamchur ning VM Investments OÜ kaudu Briti Neitsisaaretel registreeritud Haddox Enterprises Ltd.* Pärnu mnt 45 (kino Kosmos) – kinnistu omanik Saturn Investments OÜ, ettevõtte omanikud DLT Capital OÜ kaudu Vitaly Yakovlev, Tatiana Tolstaya ja Maxim Makashin.* Kentmanni tn 13 (Harju maakohus) – kinnistu omanik Kentmanni RE OÜ, ettevõtte omanikud Everyday Logistics OÜ kaudu Maria Protasova ja Vadim Mamchur ning VM Investments OÜ kaudu Briti Neitsisaaretel registreeritud Haddox Enterprises Ltd.

5. Arendusprojektid

* Laeva 2, Tallinn, Navigator ärimaja – kinnistu omanik Laeva 2 OÜ, ettevõtte omanik Rolestone Investeeringud OÜ.* Narva mnt 174a, Tallinn – kinnistu omanik Capital Mill OÜ.* Palsa tehnopark,  Tähtvere vald, Tartumaa – kinnistu kaasomanikud OÜ Mekroman ja OÜ Annimar. Merkomani omanik on Viktor Šesterikov ja Annimar kuulub Anneli Sädele.* Kai 1, Tallinn – kinnistu omanik Kai 1 OÜ, ettevõtte omanikud Fair Investments OÜ kaudu Timofey Sukonkin, Victoria Semenova ja Yulia Semenova.

Allikad: kinnistusregister, äriregister

Hetkel kuum