Jesper Parve • 15 november 2014

Frantsiisi head ja vead

Jesper Parve  Foto: Erakogu

Olen R-kioski frantsiisipidaja olnud hetkeks 1,5 aastat ja ei kahetse hetkekski, et väljakutse vastu võtsin, kirjutab Jesper Parve.

Esimestel kuudel küll oli raskusi, aga eks see ole kõikide uute asjadega nii. Kui saad endale kogu süsteemi põhjalikult selgeks, kaovad ka kahtlused. Siis oleneb juba kõik inimesest endast ja  meeskonnast, mille ta suudab luua.Frantsiisipidamise positiivne pool on ennekõike see, et ettevõtlusega saab alustada ilma suurte investeeringuteta. Nii saab endale juba valmis ja töötava ärimudeli koos kõige sellega kaasnevaga. Frantsiisiga tuleb kaasa kogu taustsüsteem, mis toetab  pidevalt, sest on frantsiisomaniku huvides, et selle pidajal hästi läheks. Kui sinul läheb hästi, läheb ka neil. Tuleb lihtsalt võimalikult kiiresti kogu antud frantsiisiga kaasnev info selgeks saada, leida kohad, mida parandada, ning tööle hakata.Negatiivne pool on siiski ka olemas. Kuna kontseptsioon on  ette antud, siis tähendab see seotust kindlate nõudmistega. Ei saa võib-olla lennata nii vabalt nagu tahaks. Aga kuna ette antud mudel töötab, siis ei ole mõtet ka hakata jalgratast leiutama. Tuleb leida vaid enda frantsiisi jaoks kohad, mida on võimalik parandada, ning oma energia nendesse tegemistesse suunata.Olen oma tulemustega hetkel rahul. Oleme kokku saanud hea meeskonna, kes võitleb ühise eesmärgi nimel. Ka tulemused paranevad kuust kuusse. Kuna emaettevõtte poolt on tulevikus plaanis ka palju uusi tooteid ja positiivseid muudatusi, siis  tulevik paistab helge.

Hetkel kuum