• Jaga lugu:

  Frantsiisi head ja vead

  Jesper ParveFoto: Erakogu

  Olen R-kioski frantsiisipidaja olnud hetkeks 1,5 aastat ja ei kahetse hetkekski, et väljakutse vastu võtsin, kirjutab Jesper Parve.

  Esimestel kuudel küll oli raskusi, aga eks see ole kõikide uute asjadega nii. Kui saad endale kogu süsteemi põhjalikult selgeks, kaovad ka kahtlused. Siis oleneb juba kõik inimesest endast ja  meeskonnast, mille ta suudab luua.Frantsiisipidamise positiivne pool on ennekõike see, et ettevõtlusega saab alustada ilma suurte investeeringuteta. Nii saab endale juba valmis ja töötava ärimudeli koos kõige sellega kaasnevaga. Frantsiisiga tuleb kaasa kogu taustsüsteem, mis toetab  pidevalt, sest on frantsiisomaniku huvides, et selle pidajal hästi läheks. Kui sinul läheb hästi, läheb ka neil. Tuleb lihtsalt võimalikult kiiresti kogu antud frantsiisiga kaasnev info selgeks saada, leida kohad, mida parandada, ning tööle hakata.Negatiivne pool on siiski ka olemas. Kuna kontseptsioon on  ette antud, siis tähendab see seotust kindlate nõudmistega. Ei saa võib-olla lennata nii vabalt nagu tahaks. Aga kuna ette antud mudel töötab, siis ei ole mõtet ka hakata jalgratast leiutama. Tuleb leida vaid enda frantsiisi jaoks kohad, mida on võimalik parandada, ning oma energia nendesse tegemistesse suunata.Olen oma tulemustega hetkel rahul. Oleme kokku saanud hea meeskonna, kes võitleb ühise eesmärgi nimel. Ka tulemused paranevad kuust kuusse. Kuna emaettevõtte poolt on tulevikus plaanis ka palju uusi tooteid ja positiivseid muudatusi, siis  tulevik paistab helge.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Avatus ja liberaalsus teenib Eesti huve ka Euroopa kaksikpöördes
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
FED: Liigume toetuste vähendamise suunas
Föderaalreserv teates kolmapäeval, et majandus liigub selle suunas, et varsti võib keskpank hakata vähendama toetust majandusele, vahendab Bloomberg.
Föderaalreserv teates kolmapäeval, et majandus liigub selle suunas, et varsti võib keskpank hakata vähendama toetust majandusele, vahendab Bloomberg.
Raadiohommikus: tulemuste sadu ning Hiina hirmud börsil
Hommikuprogrammis tulevad enda värskeid kvartalitulemusi kommenteerima Tallink Grupi juht Paavo Nõgene ning Arco Vara juht Marko-Ove Niinemäe. Juttu tuleb aga muustki.
Hommikuprogrammis tulevad enda värskeid kvartalitulemusi kommenteerima Tallink Grupi juht Paavo Nõgene ning Arco Vara juht Marko-Ove Niinemäe. Juttu tuleb aga muustki.
Lahkuv juht: Ragn-Sells saab endale ägeda uue juhi
Ragn-Sellsist lahkuv juht Rain Vääna kiidab mantlipärijat Kai Realot ja valmistub talle tööd üle andma, enne kui ise uusi väljakutseid otsima asub.
Ragn-Sellsist lahkuv juht Rain Vääna kiidab mantlipärijat Kai Realot ja valmistub talle tööd üle andma, enne kui ise uusi väljakutseid otsima asub.