• Jaga lugu:

  Riiklik üürimaja toetab ettevõtlust

  Nii, nagu kõikides teistes üürikorterites elamise eest tuleb elanikul maksta, tuleb seda teha ka riikliku toetusega rajatud üürimajades, sest ette on nähtud, et elanikult tuleb küsida turuüüri, kirjutab majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi elamumajanduse valdkonna juht Regina Michaelis.

  Regina MichaelisFoto: Sven Soome
  Ka õpetajad ja õed on väga vajalik tööjõud, kelle pärast Eesti konkureerib teiste riikidega ja nende hoidmine siin on sama oluline kui uute töökohtade loomine. Neile töötajatele üüritavad elamispinnad ei ole kindlasti sotsiaalkorterid, sellest on reedeses Äripäevas riiklikest üürimajadest kirjutanud Raul Reino valesti aru saanud.
  Kui õpetaja palka tõsta, aga piirkonnas ei ole endiselt eluaset pakkuda, siis see ei ole lahendus. Pakkuda tuleb seda, mis ka tegelikult tööturu probleeme leevendab ja paljudes turutõrgetega piirkondades on selleks just nimelt kvaliteetne eluruum. Ei ole kohane võrrelda Lääne- või Kagu-Eesti tõmbekeskust Ülemiste Cityga. Tallinnas on ettevõtjatel tunduvalt lihtsam areneda kui kaugemal. Seda nii laenuvõimaluste kui ka ühenduste tõttu. Ja just taristu on see, millesse investeerides saab riik ettevõtjatele abiks olla.
  Ennetab getostumist
  Sotsiaalmajade rajamise ja rekonstrueerimise toetamine oli poliitiline kompromiss ja toetab korterelamute korda tegemist piirkondades, kus need on vajalikud inimestele, kes ei ole nii edukad.
  Majade korda tegemine ei põhjusta getostumist, seda põhjustab eelkõige sotsiaalne segregatsioon ja elukvaliteedi vähenemine. Sotsiaalset eraldumist põhjustab muu hulgas ka halb elukvaliteet. Majade korda tegemine toob kaasa aga elanike elukvaliteedi paranemise ning seega on üks viis getostumisega võitlemiseks. Tõsi, selleks on oluline valida välja elujõulised piirkonnad, mis on selle toetusmeetme raames kohaliku omavalitsuse üks ülesandeid ja ka vastutus.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Aimar Ventsel: Kesk-Aasia õppetund – autoriteet pole jumalast antud
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Aasia turud kauplesid eri suundades Hiina majanduskasv 4%
Aasia aktsiaturud kauplesid esmaspäeval eri suundades, täna ilmusid ka Hiina jaemüüginumbrid, mis andsid aimu, kui suurt mõju avaldavad koroonaviiruse piirangud tarbimiskulutustele, mis pani Pekingi ka rahapoliitikat lõdvendama, vahendab Reuters.
Aasia aktsiaturud kauplesid esmaspäeval eri suundades, täna ilmusid ka Hiina jaemüüginumbrid, mis andsid aimu, kui suurt mõju avaldavad koroonaviiruse piirangud tarbimiskulutustele, mis pani Pekingi ka rahapoliitikat lõdvendama, vahendab Reuters.
Termoriietus, mida on testinud ja heakskiitnud kümned tuhanded kliendid
Erinevate uuenduste, koostöö ja muutuste ajal leiavad aset hämmastavad asjad. Ette­võtted, kus eile toodeti soomustehnikat, valmistavad täna kombaine. Kalameeste, jahimeeste ja reisimeeste varustust tootnud ettevõte pakub tänasel päeval vormirõivaste komplekte absoluutselt igasuguse profiiliga ettevõtete töötajatele. Rahvusvahelise ette­võtte SALMO esindaja Aleksei Antiptšik räägib Äripäevale, kuidas nad jõuavad täna oma ärikliendini.
Erinevate uuenduste, koostöö ja muutuste ajal leiavad aset hämmastavad asjad. Ette­võtted, kus eile toodeti soomustehnikat, valmistavad täna kombaine. Kalameeste, jahimeeste ja reisimeeste varustust tootnud ettevõte pakub tänasel päeval vormirõivaste komplekte absoluutselt igasuguse profiiliga ettevõtete töötajatele. Rahvusvahelise ette­võtte SALMO esindaja Aleksei Antiptšik räägib Äripäevale, kuidas nad jõuavad täna oma ärikliendini.
Soome ja Kanada Tesla-omanikud põrkuvad sama murega
Kanada liiklusturvalisusamet avas uurimise Teslade salongi soojendusprobleemide kohta, mis on probleemiks olnud ka Soomes, kirjutab Kauppalehti.
Kanada liiklusturvalisusamet avas uurimise Teslade salongi soojendusprobleemide kohta, mis on probleemiks olnud ka Soomes, kirjutab Kauppalehti.