Rait Maruste • 16 september 2019
Arvamused
Ainult tellijale

Rait Maruste: "pereäri" tipp-poliitikas – kui õigusriik, siis kõigile

Olukord, kus ministrist isa asendab poega ja vastupidi pole kooskõlas seaduste ega õigusriikluse põhimõtetega, kirjutab endine riigikohtu esimees ja Euroopa inimõiguste kohtu kohtunik Rait Maruste (Reformierakond).

Rait Maruste.  Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees / Scanpix

Oma 30. aprilli 2019. aasta korraldusega määras peaminister Jüri Ratas vabariigi valitsuse seaduse alusel kindlaks peaministri ja ministrite asendamise korra. Igati mõistetav ja vajalik dokument valitsuse pideva töövõime tagamiseks.

Telli Äripäev

Äripäeva tellijal on ligipääs:
Äripäeva raadio­saadetele
kõigile artiklitele ja TOPidele
investor Toomase nõuannetele
Äripäeva Infopanga hõbepaketile
Hetkel kuum