Marko Udras • 31. märts 2020 kell 7:23
Arvamused
Ainult tellijale

Marko Udras: muutkem tulumaksu jaotust elu- ja töökoha järgi

Marko Udras.  Foto: Gert Kelu

Praegu elukohajärgsele omavalitsusele laekuv füüsilise isiku tulumaks tuleks jaotada võrdselt elu- ja töökohajärgse omavalitsuse vahel, et suurendada omavalitsuste motivatsiooni panustada ettevõtluse arendamisse ning töökohtade loomisse oma omavalitsuse territooriumil, kirjutab kaubandus-tööstuskoja poliitikakujundamise ja õigusosakonna juhataja Marko Udras.

4. märtsil avalikustatud riigikontrolli analüüs näitas, et kohalike omavalitsuste huvi ettevõtlust edendada tuleks järsult suurendada – kui omavalitsused tunnetaks otsest rahalist kasu, aitaks see omakorda kogukondadel mõista, et nii paraneb kohalik infrastruktuur ja tekivad stabiilsed töökohad maapiirkondades. Analüüsi leiud kattuvad kaubanduskoja ettepanekuga rahandusministeeriumile.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum