Kristjan Kalam • 13. aprill 2020 kell 14:00
Arvamused
Ainult tellijale

Kristjan Kalam: lõigakem tulu immateriaalselt tulevikumajanduselt

Kristjan Kalam.  Foto: Erakogu

Eesti võiks seada sisse maksuerisusi immateriaalse varaga seonduvatele kasumitele, et just selliseid ettevõtteid siia tuua, kirjutab füüsik Kristjan Kalam arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.

Wall Street Journal kirjutas juba neli aastat tagasi, et 21. sajandi raamatupidamise väljakutse on suutlikkus mõõta/hinnastada immateriaalset põhivara. Veenmaks lugejat immateriaalse vara olulisuses, võib tuua näite aastast 2009, kui pankrotiavalduse esitas suur Kanada telekommunikatsiooniettevõte Nortel. Menetluse käigus müüdi ettevõtte erinevad ärid ja materiaalsed varad 3,2 miljardi dollari eest.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum