Tarmo Tanilas • 29. aprill kell 18:47
Arvamused
Ainult tellijale

Tarmo Tanilas: naftaturu täiuslik torm

Tarmo Tanilas.  Foto: Raul_Mee

Aasta 2020 kirjutatakse tulevikus kindlasti rasvaste tähtedega erinevatesse finantsõpikutesse, sest just siis olime tunnistajateks täiesti uskumatule sündmusele, kus lisaks negatiivsetele intressimääradele nägime esmakordselt ajaloos ka miinusmärgiga naftahindu, kirjutab Swedbanki investeeringute strateeg Tarmo Tanilas.

Naftaturu täiuslik torm sai alguse globaalsest koroonapandeemiast, mis väga kiiresti suure osa elanikkonnast surmava viiruse hirmus kodudesse peitu peletas. Transpordiühendused seiskusid, reisimine pandi teadmata ajaks pausile ning nõudlus musta kulla järele langes kiiresti. Analüütikud on hinnanud maailma naftatarbimise langust vähemalt 10 miljonile barrelile päevas kuni selle aasta lõpuni. Kõige mustemad stsenaariumid prognoosivad pandeemia jätkudes naftanõudluse vähenemist kuni kolmandiku võrra.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum