Raivo Vare • 22. aprill 2020 kell 3:00
Arvamused
Ainult tellijale

Analüüs: kuidas naftasõda ja koroonakriis meie elu muudavad

Raivo Vare  Foto: Andras Kralla

Praegu maailmas toimuv on sisuliselt nn perfektne torm, kus on kokku sattunud mitu suure mõjuga protsessi või sündmust, mis koostoimes toovad kaasa märkimisväärseid muudatusi meile seni tuntud elukorralduses, kirjutab turuvaatleja Raivo Vare.

Maailma energia- ja kütuseturgusid mõjutab praegu ja ettenähtavas tulevikus üheaegne nõudluse ja pakkumise šokk. Viiruse tõttu järsult peatunud nõudluse kollaps majanduses tõi kaasa pretsedenditu hinnalanguse ja üliägeda võitluse turuosa eest, mis omakorda survestab kõrgema omahinna ja väiksema marginaaliga tootvate riikide naftatööstust.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum