Tõnu Palm • 6. september kell 4:00
Arvamused
Ainult tellijale

Tõnu Palm: kvaliteetne kinnisvara särab järgmistel aastatel

Tõnu Palm.  Foto: Andras Kralla

Kinnisvaraturu aktiivsuse taastumise tõenäosus koroonaviiruse tekitatud seisakust on üsna hea, sest tänu erakordsetele toetusmeetmetele on Euroopa majanduste väljavaade järgnevatel aastatel juba jõudsalt paranemas, kirjutab Luminori peaökonomist Tõnu Palm.

Kui usume, et majandus saavutab teise kvartali sügava languse järel millalgi koroonaviiruse eelse taseme ja jätkab sealt edasi mõõdukat kasvu, siis miks ei peaks sellega kaasnema ka kinnisvaraturu aktiivsuse taastumine koos hinnatõusuga. Eesti majanduse 6,9protsendine langus teises kvartalis oli euroala keskmisest rohkem kui poole võrra tagasihoidlikum ja taastumine kogub hoogu ka ekspordi suunas. Majandusaktiivsuse kasvuga saavad tuge ka kinnisvarahinnad ning esmajärjekorras uue kinnisvara turul.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum