• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Riik toetagu maksutulu toojaid

  Ettevõtluses on kvaliteet tihti olulisem kvantiteedist. Seetõttu tuleb toetada seda nelja protsenti elanikkonnast, kes on ettevõtjad, et nad oleksid rahvusvahelises konkurentsis tugevamad ja jätkusuutlikumad, leiab Capital Advisorsi partner Hendrik Roosna.

  Mõni aasta tagasi tegeles pea kolmandik Boliivia majanduslikult aktiivsest elanikkonnast ettevõtlusega. Kusjuures Boliivia SKP on kümneid kordi väiksem kui Eestil. Nii et statistika ei pruugi põhilist näidata. Tuleb mõista, mille poole pürgime meie ja milliseid vahendeid peab riik selleks rakendama.
  Peamine on arendada suuremat lisandväärtust loovat ettevõtlust, nt rahvusvahelise potentsiaaliga idufirmad, toodete ja teenuste müük ekspordiks, turism, finantsteenuste eksport jne. Toetada ja arendada tuleb eelkõige seda väikest kildkonda, kes toob maksutulu ja arendab riigi rikkust.
  Idufirmadel on tugi EASi jt fondide abiga olemas. Kindlasti aga on võimalik teha rohkemgi, et suurendada kapitali kättesaadavust. Võiksime arutleda ka maksusoodustuste üle olulistes valdkondades. Samm õiges suunas oli Balti Innovatsioonifondi loomine, kuid see pole kindlasti piisav. Sarnaseid riskikapitalistide kaudu loodud omakapitali instrumente võiks olla veel.
  Tallinna börsi ja alternatiivbörsi saaks riik edukalt käima tõmmata, noteerides seal riigiettevõtete vähemusosalusi. See suurendaks likviidsust ja julgustaks keskmiseid ettevõtteid börsile tulema. See omakorda võimaldaks pensionifondidel investeerida ka Eesti ettevõtjate äridesse.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Mandre: terviseedendus saagu lähtekohaks
Praeguses sotsiaalkindlustussüsteemis puudub tugev seos inimeste tervisekäitumise ja riiklike teenuste vahel, kirjutab Mihkel Mandre arvamuslugude konkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Praeguses sotsiaalkindlustussüsteemis puudub tugev seos inimeste tervisekäitumise ja riiklike teenuste vahel, kirjutab Mihkel Mandre arvamuslugude konkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Börs: Nasdaqi indeks langes korrektsiooni
USA aktsiaturud jätkasid täna langust, ühelt poolt olid börsifirmade kvartalitulemused tugevad, aga investorid on intressimäärade tõusu ootuses jätkuvalt tehnoloogiasektori aktsiaid müümas, vahendab Bloomberg.
USA aktsiaturud jätkasid täna langust, ühelt poolt olid börsifirmade kvartalitulemused tugevad, aga investorid on intressimäärade tõusu ootuses jätkuvalt tehnoloogiasektori aktsiaid müümas, vahendab Bloomberg.
Raadiohommikus: Rakveret juhib koroonasse nakatunud linnapea ja Jaak Roosaare avaldab tänavused plaanid
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis üritame saada telefonile teist korda koroonat põdevat Rakvere linnapead Triin Varekut. Võtame talt vahetu kommentaari isiklikest läbielamistest ja uurime, kuidas linnapea juhib kodukontorist koroonasituatsiooni ja enegiahinna kriisi Rakvere linnas.
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis üritame saada telefonile teist korda koroonat põdevat Rakvere linnapead Triin Varekut. Võtame talt vahetu kommentaari isiklikest läbielamistest ja uurime, kuidas linnapea juhib kodukontorist koroonasituatsiooni ja enegiahinna kriisi Rakvere linnas.
Kallas lubas kaaluda ettevõtete võrgutasude vähendamist ja hinnalae seadmist
Koalitsioonipartneriga peetavate läbirääkimistega rappa jooksnud Reformierakonna juht ja peaminister Kaja Kallas lubas teisipäeval siiski kaasa mõelda uute toetuste kehtestamisele.
Koalitsioonipartneriga peetavate läbirääkimistega rappa jooksnud Reformierakonna juht ja peaminister Kaja Kallas lubas teisipäeval siiski kaasa mõelda uute toetuste kehtestamisele.