Heategevuspäev 13. riigipühaks

07. jaanuar 2014, 07:23

Kalendrisse võiks lisada uue riigipüha – heategevuspäeva, mille ülesanne on luua arusaama, et kui meil on võimalus aidata, siis on meil ühtlasi kohustus seda teha, paneb ette Masskampaaniad.neti tegevjuht Siim Kaevats.

Heategevuspäev annab võimaluse luua üheskoos püsivat väärtust – unistuste Eestit. See päev annab igale eestlasele põhjuse heita pilk enda  sisse ja enda ümber, otsima ja märkama iseenda vigu ja püüdma neid parandada: otsima ja märkama enda ümber abivajajaid ja püüdma neid aidata. Heategevuspäev on päev, mis annab aega igale eestlasele mõista, et eduka, õnneliku ja täisväärtusliku riigi koospüsimise kahte kõige olulisemat väärtust, rahvas ja elukeskkonda, loob iga eestlane.

Iseseisvuspäev kui riigi tähtsaim püha kajastab riikliku iseseisvuse rajamise tähtpäeva ehk päeva mil, tähistatakse võidukat minevikku. Heategevuspäev aga kajastab võiduka tuleviku tähistamist.

Heategevuspäeva olulisim eesmärk on ühiste eesmärkide loomine - meie rahva ja elukeskkonna üheskoos muutmine edukamaks, õnnelikumaks ja ühtsemaks. Sobivad tegevused on sotsiaalmeediakampaania, ettepanekute ja kiituskirjade saatmine riigikogule, luksusauto vahetamine elektriauto vastu, võlgade tasumine, pattude ülestunnistamine, puudust kannatavate inimeste aitamine, naabrite abistamine, kauplustest eesti toiduainete ja eesti rõivaste ostmine kui ka lihtsalt linnatänaval  kõigi kaasmaalaste teretamine ja lähedaste tänamine selle eest, et nad olemas on.

Heategevuspäev võiks olla 1. juulil ehk päeval, mil paljudel algab suvepuhkus. Heategevuspäeva võiks lõpetada öölaulupidu.

Artikkel ilmub Tallinna Kaubamaja, Danske Banki, EMT, Raidla Lejins & Norcousi, Saku Õlletehase, Tallinna Vee ja Äripäeva arvamuskonkursi Edukas Eesti raames.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. January 2014, 09:53

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing