Juhan Lang • 26. november 2014 • 1 min
Jaga lugu:

Saksa keskpank hoiatab investoreid mulli eest

Claudia Buch.  Foto: EPA

Saksa keskpanga asepresidendi Claudia Buchi hinnangul on praeguses finantssüsteemis stiimulid paigast ära ja ta avaldas muret ülimadalate laenamise kulude pärast.

„Üks asi, mida oleme kriisidest õppinud, on see, et väga raske on ära tunda mulle,“ rääkis ta uudistekanalile CNBC. „Vaadates ettevõtete võlakirju, sündikaatlaenusid, siis see on koht, kus näeme ülehindamise tendentse. Aktsiaturgude osas näeme seda vähem, aga loomulikult on see väide täpselt nii hea kui meie kasutatav mudel.“

Buchi sõnul valmistab talle muret eeskätt see, kas investoritel on piisavalt puhvreid puhuks kui riskid peaksid materialiseeruma.

Euroopa turud on viimastel sessioonidel kerkinud ja osalt nähakse tõusu põhjusena investorite lootust, et EKP teatab tuleval nädalal lisastiimulitest. Credit Suisse ökonomistid usuvad, et võimalik on ulatuslik riigivõlakirjade ostmise programmi selgesõnaline väljakuulutamine.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt