Rainer Saad • 5. detsember 2014 kell 7:35

Vene keskpank sekkus taas rubla kurssi

Vene rublad  Foto: Reuters/Scanpix

Vene keskpank müüs 3. detsembril 1,55 miljardi euro väärtuses välisvaluutat, et toetada rubla kurssi, mis tegi halvima languse pärast 1998. aastat, kirjutas Bloomberg.

Vene keskpank sekkus valuutaturule teist korda pärast eelmist kuud, kui oli rubla kursi vabaks lasknud. Rubla vabaks laskmine tähendas seda, et keskpank ei kehtesta enam valuutakorvi suhtes rubla kõikumiskoridori.  

Naftahinna 40protsendiline langus juuni tipust, on avaldamas mõju Venemaa eelarvele, kuna umbes pool tuludest tuleb nafta ja gaasi müügist. Täna on Brent toornafta 0,3 protsenti miinuses 69,45 dollaril. Võrreldes möödunud nädalaga, kui OPEC teatas, et ei vähenda enda tootmist, on Brenti hind langenud ligi 13 protsenti.

Sel nädalal on rubla dollari vastu langenud 8 protsenti, euro vastu umbes 5 protsenti.

Hetkel kuum