Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA börsid avanesid sügaval punases

  New Yorgi börsFoto: EPA

  USA suurimad aktsiaindeksid kukkusid avanemisel üle 5 protsendi ja jõudsid madalaima tasemeni alates oktoobrist.

  Standard & Poor’s 500 indeks kukkus turu avanemisel 100 punkti (4,9%) 1874 punktini ja Dow Jonesi odavnes 1000 punkti võrra (6%) 15 441 punktini. Nasdaqi indeks kukkus ligi 8 protsenti 4350 punktini. Mõnekümne minuti jooksul on indeksid mõnevõrra taastunud ja päevane langus ulatub eri indeksite puhul 3-5 protsendini.
  Järsk müügilaine on suuresti tingitud Hiina aktsiaturu kukkumisest – Shanghai Composite sulgus täna 8,5 protsenti madalamal, mis on suurim langus alates 2007. aastast. See on kaasa tõmmanud ka kõik teised maailma aktsiaturud. Investorid lootsid, et Hiina Keskpank sekkub nädalavahetusel turgudele, aga seda ei juhtunud. Kardetakse, et Hiina ja teiste arenevate turgude majandused aeglustuvad veelgi.
  Dow Jonesi indeks odavnes reedel 3,1 protsenti ja jõudis korrektsiooni (üle 10protsendiline langus). Nädala lõikes tegi indeks nelja aasta suurima kukkumise. USA börs avati Eesti aja järgi kell 16:30.
  „Kui eeldada, et arenevate turgude aeglustumine mõjub globaalsele kasvule väga negatiivselt, siis peab olema väga ettevaatlik, kui kutsuda praegust langust ostukohaks,“ ütles Russell Investmenti strateeg Wouter Sturkenboom. „Kui arvata, et USA turgude puhul on mõju väikesm, siis peaks aktsiaturud veel langema, et tekiks ostukoht.“
  Reedel kukkus S&P500 indeks 3,2 protsenti ja jõudis alla 2000 punkti taseme. Viimati oli indeks sellest tasemest madalamal veebruaris.
  Ta lisas, et Hiina Keskpanga ja valitsuse laialdasel sekkumisel võivad turud stabiliseeruda. Stabiilne olukord ei pruugi aga kaua kesta. „Isiklikult ei panustaks ma Hiina valitsuse võimetele aktsiaturgu kontrolli all hoida,“ ütles ta.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Analüütik: „Vali mind, vali minu maksud!“ – palun, ärge tehke!
Kui erakonnad panevad riigikogu valimispeo püsti debatiga, millised maksud peaksid tõusma, ootab majandust vältimatu allakäiguspiraal, hoiatab majandusanalüütik Peeter Tammistu.
Kui erakonnad panevad riigikogu valimispeo püsti debatiga, millised maksud peaksid tõusma, ootab majandust vältimatu allakäiguspiraal, hoiatab majandusanalüütik Peeter Tammistu.
OPEC kärpis, IEA tõstis nafta nõudluse prognoosi
OPEC kärpis neljapäeval oma 2022. aasta nafta nõudluse prognoosi, mis on juba kolmas kärbe alates aprillist. Samal ajal Rahvusvaheline Energiaagentuur (IEA) tõstis neljapäeval käesoleva aasta nafta nõudluse prognoosi, vahendab Reuters.
OPEC kärpis neljapäeval oma 2022. aasta nafta nõudluse prognoosi, mis on juba kolmas kärbe alates aprillist. Samal ajal Rahvusvaheline Energiaagentuur (IEA) tõstis neljapäeval käesoleva aasta nafta nõudluse prognoosi, vahendab Reuters.
Reaalajas börsiinfo
Jaanus Vihand uuest juhikohast: minu jaoks võrdub A. le Coq Tarmo Noobiga
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Eesti lahkub Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina koostööformaadist
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.
Saksamaa külmavärinad jõudsid Eesti sauna- ja majatootjateni
Eesti eksporditurud värelevad ning tootjate pilgud pöörduvad murelikult Saksamaa poole, kus tarbijad pole 20 aastat olnud nii ebakindlad, kui on praegu. Saksamaal ja tegelikult üle Euroopa levivad üleskutsed keerata sooja vähemaks ja käia duši all ära viie minutiga, ja see mõte tekitab külmavärinaid Eesti saunatootjates.
Eesti eksporditurud värelevad ning tootjate pilgud pöörduvad murelikult Saksamaa poole, kus tarbijad pole 20 aastat olnud nii ebakindlad, kui on praegu. Saksamaal ja tegelikult üle Euroopa levivad üleskutsed keerata sooja vähemaks ja käia duši all ära viie minutiga, ja see mõte tekitab külmavärinaid Eesti saunatootjates.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.