Mait Kraun • 13. november 2015 kell 7:22

Ka Aasia aktsiaturud langevad

Hiina aktsiad langesid täna taas.  Foto: EPA

Turgude meeleolud on negatiivsemaks muutunud ja see pani ka Aasia turud langema, vahendab CNBC.

Aasia turge veavad alla toorainete hindade langemine ja investorite ootused, et Föderaalreserv tõstab detsembris intressimäärasid. Lisaks sellele survestas Aasia turge eile toimunud järsk hinnalangus USA börsidel.

Nafta hinnad jõudsid eile kahe ja poole kuu madalaimate tasemeteni. Nimelt teatas USA valitsus, et riigi naftavarud kasvasid turgude ootustest neli korda kiiremini. WTI toornafta odavnes eile ligi 3 protsenti ja barrel maksis päeva lõpuks 41,75 dollarit.

Kulla hind kukkus eile praktiliselt madalaima tasemeni alates 2009. aastast. Ka vask odavnes niivõrd palju, et hind jõudis kuue aasta põhja – peamised murekohad on tugev dollar ja mure Hiina majanduskasvu aeglustumise pärast.

„Hiljuti toimunud toorainete hinnalanguses süüdistame me Hiina majandusandmeid, eriti vase puhul,“ ütles ING Financial Marketsi juht Tim Condon.

USA börsid langesid eile ligi 1,5 protsenti, mis muutis ärevaks ka ülejäänud maailma investorid.

Shanghai Composite kukkus 1,41 protsenti 3581 punktini. Hang Seng indeks odavnes 2,2 protsenti ja päeva lõpuks oli indeks 22 396 punktil. Nikkei kaotas 0,5 protsenti.

 

 

Hetkel kuum