Pille Ivask • 5. jaanuar 2016 kell 8:37

Tallinki reisijate arv kasvas

Eestit ja Soomet ühendaval liinil kasvas reisijate arv aasta lõpus kõige hoogsamalt.  Foto: Raul Mee

Tallink avaldas eelmise aasta detsembri ja möödunud majandusaasta neljanda kvartali statistika, mille järgi kasvas reisijate arv nii kuu kui ka kvartali lõikes.

Tallink Grupp vedas 2015. aasta detsembris 712 129 reisijat, mis on üle 4 protsendi võrra rohkem võrreldes eelmise aasta detsembriga. Veetud kaubaveoühikute maht suurenes 6 protsendi võrra, 24 298 ühikuni, ning veetud sõiduautode maht suurenes 5 protsendi võrra, 85 300 ühikuni.

Enim kasvas detsembris reisijate arv Eesti-Soome liinil, 8,2 protsendi võrra, ent vähenes Eesti-Rootsi liinil 5,9 protsendi jagu.

Tallink Grupp vedas 2015. majandusaasta neljandas kvartalis (oktoober–detsember) 2 125 361 reisijat, mis on ligi 4 protsenti rohkem võrreldes eelmise aasta sama ajaga. Veetud kaubaveoühikute maht 78 136 ühikuga on veidi rohkem eelmise aasta tulemusest ning veetud sõiduautode maht suurenes 3 protsendi võrra, 251 756 ühikuni, seisab börsiteates.

Neljandas kvartalis kasvas aastases võrdluses reisijate arv enim samuti Eesti–Soome liinil ning vähenes Läti–Rootsi liinil.

Hetkel kuum