Juhan Lang • 7. märts 2016 kell 7:58

LHV kärpis Silvano aktsiasoovitust

Silvano aktsia on tänavu järsult tõusnud.  Foto: Meeli Küttim

LHV analüütikud jätsid reedel klientidele saadetud ülevaates muutmata küll Silvanole varem määratud aktsia õiglase väärtuse vahemiku, kuid varasem ostusoovitus kärbiti „hoia“ soovituseks.

Veebruaris tulemused avaldanud pesutootja aktsia õiglase väärtuse vahemik on LHV analüütikute Joonas Joosti ja Arno Tara rehkenduste järgi 1,50-1,65 eurot. Praegu maksab Silvano aktsia Tallinna börsil 1,51 eurot ning alates aasta algusest on aktsia hind kallinenud ligi 18%.

Analüütikud märgivad oma analüüsis, et Silvano neljanda kvartali tulemused olid oodatust paremad. Vaatamata sellele, et ettevõtte käive langes 13,4 miljonile eurole ja jäi ootustele alla, oli brutorentaablus analüütikute oodatust parem. Lisaks valmistas analüütikutele rõõmu tegevuskulude langus.

Joost ja Tara toovad esile, et börsifirma puhaskasum kasvas neljandas kvartalis aastases võrdluses 3,7 korda, 2,5 miljonile eurole ehk oodatust oluliselt enam. Samuti iseloomustab ettevõtet tugev finantspositsioon ja hea võimekus maksta dividende.

LHV analüütikud ootavad dividendideks 11 eurosenti aktsia kohta.

Hetkel kuum